Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru a găsi cea mai bună pernă, va trebui să iei în considerare poziția preferată de dormit, preferințele personale și bugetul. Modelul potrivit ar trebui să-ți susțină capul și gâtul și să-ți sporească confortul general. Alegerea uneia care să aibă un înveliș, material de umplutură și forma potrivite pentru nevoile tale poate preveni disconfortul și crește calitatea somnului.
Având în vedere numărul mare de modele disponibile pentru cumpărători, găsirea combinației potrivite de formă, susținere, fermitate și material de umplutură poate părea o sarcină descurajantă. Din fericire, înțelegerea obiceiurilor de somn și a preferințelor personale te poate ajuta să-ți restrângi căutarea.
Mai jos vei descoperi cele mai importante aspecte pe care să le iei în considerare înainte de achiziție, de la caracteristicile materialelor de umplutură populare până la cum să alegi cea mai bună susținere pentru poziția ta de dormit.
De ce contează să ai o pernă bună
Modelul potrivit te poate ajuta să obții un somn mai bun, sprijinindu-ți capul și gâtul și menținându-le într-o poziție confortabilă. Cele fără înălțimea și fermitatea potrivite pot conduce la încordarea musculară a gâtului și a umerilor, ceea ce te poate face să te trezești cu dureri și junghiuri. Cele mai bune modele promovează alinierea coloanei vertebrale prin susținerea adecvată a capului și gâtului - similar modului în care cele mai bune saltele conturează, amortizează și susțin corpul.
Cum să alegi o pernă
Deși unii producători comercializează modele de mărime unică, destinate să funcționeze pentru toată lumea, alegerea celei mai bune variante posibile implică luarea în considerare a nevoilor tale individuale. Bugetul, poziția de dormit, tipul corpului și preferințele personale sunt toți factori de care trebuie să ții cont atunci când cumperi una.
#1. Cost
Pernele sunt disponibile la o gamă largă de prețuri, de la câteva zeci de lei, până la câteva mii de lei. Stilul, tipul de umplutură, materialul de acoperire și calitatea influențează costul. Dacă vrei o pernă cervicală, așteaptă-te să plătești mai mult. Deși opțiunile bine făcute tind să aibă prețuri mai mari, costul nu este întotdeauna un indicator al calității. Poți găsi multe opțiuni bune pentru mai puțin de 1000 de lei, iar producătorii au adesea reduceri cu oferte excelente.
#2. Poziții de dormit
Poziția în somn este printre cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont. Deși este obișnuit să schimbi pozițiile pe tot parcursul nopții, ia în considerare poziția preferată de dormit atunci.
- Pentru cei care dorm pe o parte: modelele relativ groase care susțin capul și gâtul funcționează, în general, cel mai bine pentru cei care dorm pe lateral. Cele prea subțiri sau prea moi pot îngădui capului să se îndoaie sau să se scufunde prea mult, creând nealinierea coloanei vertebrale.
- Pentru cei care dorm pe spate: cei care dorm pe spate se descurcă de obicei bine cu modelele cu susținere medie, care sunt oarecum ferme. Acestea oferă suficientă înălțime pentru a opri capul să se aplece pe spate, dar nu atât de mult încât să se încline înainte.
- Pentru cei care dorm pe burtă: Oamenii care dorm pe burtă au tendința de a prefera modelele moi cu înălțime scăzută, deși unii nu folosesc deloc. Cele groase pot pune presiune pe gât, provocând disconfort.
#3. Înălțimea
Se referă la înălțimea sau grosimea pernei. Persoanele care dorm pe o parte, în general, beneficiază mai mult de pe urma unui model mai înalt, cu profil mai gros. În timp ce cei care dorm pe spate au tendința de a prefera modelele cu înălțime medie, cu grosimea cuprinsă între 6 și 10 centimetri, pentru a evita înclinarea gâtului într-un unghi inconfortabil. Cei care dorm pe burtă preferă de obicei un model foarte subțire. Greutatea corporală afectează, de asemenea, cât de mult se comprimă perna, astfel încât persoanele cu o greutatea mai mare pot avea nevoie de modele mai înalte.
#4. Controlul temperaturii
Materialele de umplere și acoperire afectează reglarea temperaturii mai mult decât orice altă caracteristică. Anumite umpluturi, cum ar fi spuma cu memorie, sunt predispuse să rețină căldura, în timp ce altele sunt concepute special pentru persoanele care se încălzesc când dorm. Dacă vrei o variantă răcoritoare, caută fibre naturale, infuzii de gel și modele care promovează fluxul de aer.
Reglarea temperaturii de bază a corpului în timpul nopții poate face o diferență enormă în calitatea generală a somnului, astfel încât materialele respirabile sunt optime pentru a promova temperaturi mai scăzute. E recomandat să cauți fibre naturale respirabile pentru lenjeriile de pat, perne și cearșafuri răcoritoare, mai ales dacă ai un somn cald. Optează pentru materiale hipoalergenice, cum ar fi bumbacul, inul, mătasea sau bambusul, deoarece fibrele sintetice tind să fie mai puțin respirabile și să capteze mai multă căldură noaptea. Temperatura corpului trebuie să scadă pentru a trece la somn, așa că a avea lenjerie care promovează temperaturi mai scăzute este optim.
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.