Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ciorbele, sosurile, fripturile, cam tot ce aţi gătit se va „observa" pe aragazul sau în cuptorul dumneavoastră. De aceea, vă recomandăm ca după fiecare utilizare a acestor aparate electrocasnice să le curăţaţi corespunzător. Nu doar că le veţi prelungi viaţa, dar veţi găti în continuare eficient şi cu plăcere mâncărurile preferate.
Întreţinerea maşinii de spălat vase
Exteriorul maşinii se curăţă cu o lavetă umedă, însă o bună funcţionare a acesteia presupune mai mult decât atât. Aşadar, nu trebuie să vă lipsească un detartrant pentru aparate menajere, care are rolul de a îndepărta depunerile de piatră. Acelaşi produs îl puteţi folosi şi pentru curăţarea cafetierelor.
Soluţia de îndepărtare a calcarului (detartrant şi anticalcar) se foloseşte în modul următor: se adaugă 1L soluţie la ciclul principal de spălare cu cel mai lung ciclu de clătire - cu sau fără vase. Programul trebuie lăsat să deruleze până la capăt.
Truc: dacă interiorul maşinii de spălat vase reţine mirosurile, se pot pune trei linguri de bicarbonat de sodiu pe fundul maşinii care se lasă peste noapte. Mirosurile vor fi îndepărtate împreună cu bicarbonatul de sodiu la următoarea spălare.
Sfaturi de la Franke
Bateriile de bucătărie se curăţă cu apă şi săpun şi apoi se usucă cu o lavetă pentru a evita depunerile de calcar. Se instalează filtre pentru robinete sub chiuvetă şi se curăţă periodic sita interioară a acestora. Deasemenea se curăţă periodic filtrul care se găseşte în capul pipei robinetului.
Hota de bucătărie se întreţine cu un burete uşor umezit şi o cantitate mică de săpun neutru, după care se limpezeşte cu o cârpă umezită şi se usucă bine cu o cârpă moale. În cazul hotelor din inox, sensul de ştergere trebuie să urmeze sensul de şlefuire. Filtrele de grăsime trebuie spălate conform indicaţiilor din instrucţiunile de instalare, utilizare şi întreţinere, la 2 luni sau chiar mai des în cazul utilizării intensive iar cele din cărbune trebuie înlocuite conform indicaţiilor din aceleaşi instrucţiuni, la 4 luni sau chiar mai des la utilizare intensivă.
Frigiderul se aşează într-un loc uscat cu ventilaţie continuă, în nici un caz lângă o sursă de căldură. Trebuie asigurată o bună ventilare a apa-ratului şi să nu se introducă alimente şi lichide la temperature mai mari decât cea a camerei, iar uşile nu se lasă deschise mai mult decât este nevoie. Este indicat deasemenea ca produsele alimentare şi lichidele să fie introduce în frigider în vase închise.
Sfaturi de la Candy
O bună congelare
Congelarea alimentelor proaspete şi alimentelor fierte este un truc valoros şi util, ce vă oferă multe beneficii. Prin congelare, puteţi avea platourile gata de a fi servite oricând şi puteţi economisi bani, profitând de avantajul ofertelor speciale de la începutul sezonului. Prin câteva sfaturi simple aveţi posibilitatea de a păstra alimentele proaspete, păstrând aroma intactă şi proprietăţile nutritive.
Cum eliminăm petele
Pix: îmbibaţi un şerveţel din bumbac într-o soluţie de alcool rafinat sau oţet;
bere: spălaţi în apă călduţă sau în apă şi alcool (un căpăcel la jumătate de litru);
cafea: înmuiaţi imediat în apă rece, apoi spălaţi normal;
smoală: pată proaspătă: benzină sau trielina, pată uscată, înmuiaţi cu ulei, clătiţi;
gumă de mestecat: frecaţi cu un cub de gheaţă;
ciocolată: pată uscată: apa caldă, pată uscată: 10g borax la litrul de apă;
iarbă: pe bumbac: suc de lămâie şi sare, uscaţi la soare, mătase: apă oxigenata la 2% şi vărsaţi picătură cu picătură puţin ammoniac;
fructe: pe pînză albă: înălbitor, pe ţesut colorat: acid citric sau suc de lămâie şi sare;
îngheţată: pată proaspătă: apă rece, pată uscată: 10g de borax la litrul de apă şi lăsaţi la înmuiat;
băuturi: apă călduţă, completaţi cu apă şi amoniac;
roşii: pată proaspătă: apă caldă şi amoniac, pată uscată: apă oxigenată şi amoniac;
parfum: tamponare cu apă oxigenată şi apă, înmuiaţi cu apă şi oţet;
ruj: apă şi săpun sau apă şi înălbitor, sau tamponaţi cu benzină sau apă oxigenată;
rugină: lână şi mătase: tamponaţi cu o parte amoniac şi şase apă; bumbac: lămâie caldă;
sânge: apă rece sau călduţă şi acid tartaric;
sudoare: tamponaţi cu apă şi amoniac, clătiţi cu apă şi amoniac, clătiţi cu apă distilată, sau trei părţi alcool şi trei amoniac, după care procedaţi ca şi mai sus;
tinctură de iod: tamponaţi cu amoniac;
umiditate: apă cu un căpăcel de sare amoniac şi un căpăcel cu sare fină de bucătărie, întindeţi peste pată şi uscaţi la aer; unt: pată proaspătă: acoperiţi cu talc, pată uscată: trementină, lăsaţi să se usuce şi uscaţi cu aer cald, aşezând dedesubt o sugativă;
ou: apă rece şi săpun sau apă rece şi amoniac; colorant: aşezaţi sub pată o cârpă uscată, tamponaţi esenţa de trementină, dacă pata este uscată înmuiaţi prima dată cu ulei.
Cum păstrăm produsele proaspete
Pentru sfaturi şi recomandări în acest sens ne-am adresat Alinei Ceauşescu, marketing manager, Candy Hoover Romania.
- Lăsaţi mâncarea să se răcească înainte de a o introduce în congelator.
- Congelaţi în porţiuni mai mici, potrivite pentru o singură masă.
- Ţineţi mâncarea în recipiente de calitate, adecvate pentru produsele alimentare ce le conţin. Ambalajul va proteja alimentele de pierderea de umidităţii, evitându-se uscarea. Încercaţi eliminarea completă a aerului din ambalaj, deoarece acesta acţionează ca un izolator termic şi încetineşte congelarea alimentelor.
- Asiguraţi-vă că ambalajele pentru congelat sunt intacte. În caz contrar produsele din ele se vor deteriora.
- Nu puneţi împreună produsele proaspete cu cele congelate.
- Organizaţi produsele congelate încât să nu atingă grila congelatorului sau pereţii compartimentului congelator marcat cu ***
- Respectaţi cantitatea maximă de congelare în 24 de ore, indicată de producător.
- Consumaţi alimentele congelate prin rotaţie, astfel încât produsele rămase în congelator să fie mai proaspete decât cele consumate.
- Respectaţi termenul de valabilitate al fiecărui aliment.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.