Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cum în Săptămâna Mare este bine să se facă curăţenie la domiciliu, gospodinele ar trebui să afle care sunt cele mai murdare 5 lucruri dintr-o bucătărie. Oricât de mult ai face curăţenie la domiciliu, aceste 5 elemente sunt veşnic o sursă serioasă de germeni. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont când faci curăţenie la domiciliu.
Mânerul de la frigider nu trebuie ocolit când faci curăţenie la domiciliu
Microbii şi germenii din carnea de pui, de porc sau de vită se regăsesc inevitabil şi pe mânerul de la frigider. Mâinile sunt principalul “vinovat” care intră în contact cu absolut toate suprafeţele. Regula numărul 1 pentru a te expune cât mai puţin riscului este spălarea temeinică pe mâini. La fel şi mânerul frigiderului trebuie curăţat temeinic, măcar o dată pe săptămână, dacă nu mai des.
Robinetul de la chiuvetă un loc invadat de germeni
Robinetul de la chiuvetă are tot ce-i trebuie pentru a fi “casă dulce casă” pentru germeni, are umezeală din belşug, nu prea ajungi să-l cureţi cum trebuie tot timpul. Şi cum vii mereu în contact cu el, este clar că te supui unui risc major de contaminare. Atât pe tine, cât şi alimentele pe care, teoretic, le speli, însă este posibil mai rău să le contaminezi. Spălaţi robinetul şi sita de la robinet cel puţin o dată pe sătămână. De asemenea, filtrele sunt şi ele o soluţie.
Prosoapele de mâini sunt o sursă principală de microbi
Deşi te poţi gândi că aceste prosoape sunt folosite fie să te ştergi după ce te-ai spălat pe mâini, fi să ştergi vasele (deci, teoretic, sunt curate şi n-ar trebui să conţină germeni), ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Pentru că rămân ude, iar umezeala este “ţara” microbilor şi bacteriilor. Ai două soluţii, înlocuieşti prosoapele de cârpă cu cele de hârtie, fie speli prosoapele la două zile.
Bureţii de vase, printre cele mai periculoase locuri din casă
Este adevărat că îi foloseşti chiar şi de mai multe ori pe zi pentru a spăla vase. De asemenea, şi chiuveta este spălată temeinic. Cu toate acestea, bureţii de vase şi chiuveta din bucătărie sunt principalele surse de infestare cu E-coli şi salmonela. O greşeală pe care mulţi o fac este spălarea vaselor şi a chiuvetei cu acelaşi burete. În acest fel se contaminează suprafeţele de la una la alta. Ideal ar fi ca pentru vase să fie un set de ustensile, iar pentru chiuvetă un alt set. Bureţii de vase trebuie schimbaţi cât mai des. Dar dacă totuşi vreţi să faceţi economie, soluţia este să-i ţineţi la microunde.
Când faci curăţenie la domiciliu, nu omite scurgerea chiuvetei
Pentru că este “ascunsă”, mulţi o ocolesc, pe principiul, nu o văd, deci nu-mi aduc aminte de ea. Gândeşte-te la trei lucruri: microbi, umezeală, întuneric. Ai, aşadar, ecuaţia perfectă pentru “raiul” înmulţirii germenilor. De asemenea, gândacii şi furnicile pot fi atraşi de “paradis”. Este recomandat ca o dată pe săptămână să torni apă fierbinte şi apoi să foloseşti clor sau orice altă substanţă dezinfectantă.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.