Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru modificarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor. Potrivit acestuia, costul eliberării unui certificate energetic este estimat între 250 şi 600 de lei. Astfel, la vânzarea sau cumpărarea unui imobil se va introduce obligativitatea prezentării certificatului de performanţă energetică.
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru modificarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, scrie Hotnews.
"Scopul proiectului de lege este acela de a oferi o protecţie specială persoanelor care beneficiază de o locuinţă, în sensul că este informată în legătură cu performanţa energetică a clădirii pe care doreşte să o cumpere sau să o închirieze", a spus Dan Suciu.
Potrivit acestuia, costul eliberării unui certificate energetic este estimat între 250 şi 600 de lei, în funcţie de suprafaţa clădirii sau apartamentului.
Astfel, la vânzarea sau cumpărarea unui imobil se va introduce obligativitatea prezentării certificatului de performanţă energetică. Chiar şi la închirierea clădirilor/unităţilor de clădire existente, precum şi la recepţia de terminare a lucrărilor, în cazul clădirilor noi este nevoie de un astfel de certificat.
Nici proprietarii care vor să dea în chirie imobilele nu scapă. Astfel, la închirierea clădirilor/unităţilor de clădire existente, precum şi la recepţia de terminare a lucrărilor, în cazul clădirilor noi este nevoie de un astfel de certificat.
Ce este certificatul energetic
Legea 372/2005 stabileşte obligativitatea elaborării unui astfel de certificat pentru toate clădirile noi sau vechi care sunt vândute sau închiriate începând din 2010. Certificatul de Performanţă Energetică va include consumul de energie al construcţiei determinat de către un auditor energetic, precum şi valori de referinţă care să permită evaluarea sa. Astfel, în funcţie de energia consumată pentru încălzirea locuinţei, climatizare, iluminat artificial etc., apartamentul va primi un calificativ de la A la G, scrie ghid.imopedia.ro.
Un apartament care a primit calificativul G trebuie evitat, având un consum foarte ridicat de energie ceea ce presupune cheltuielile la întreţinere foarte mari. În acest fel calitatea termoizolaţiei clădirii se va regăsi în preţului de vânzare al imobilului sau chiria percepută. Certificatul energetic al clădirii este valabil zece ani de la data emiterii.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.