Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Vara este un anotimp destul de periculos pentru copii. Multe accidente se pot întâmpla vara, iar părinţii ar trebui să acorde o atenţie sporită mai multor aspecte pentru a fi siguri că nu îşi expun copiii riscurilor.
Iată cele mai periculoase locuri şi lucruri pentru copiii tăi, în timpul verii.
Când sunt locurile de joacă periculoase pentru copii?
Locurile de joacă sunt iubite de copii, însă le pot pune sănătatea şi chiar viaţa în pericol dacă nu eşti atent. Sunt riscante locurile pentru căţărat, balansoarele, leagănele. Copiii pot cădea şi se pot lovi la cap sau la membre.
Cum previi? Un copil de vârstă preşcolară n-ar trebui niciodată să se afle la o înălţime mai mare de 120 cm de sol. Alegeţi parcurile care au suprafeţele moi, evitaţi locurile în care este turnat beton. Verificaţi de fiecare dată când mergeţi în parc leagănele, balansoarele, locurile pentru căţărat etc. chiar dacă frecventaţi des aceste locuri de joacă.
Expunerea excesivă la soare, un pericol pentru copii?
Chiar dacă soarele este bun pentru producerea şi asimilarea Vitaminei D, în exces poate avea consecinţe grave. Copiii sub 4 ani sunt extrem de vulnerabili la temperaturile înalte şi apar insolaţiile. Primele semne sunt extenuarea, deshidratarea, pielea palidă, ameţeala, durerile de cap, stările de greaţă şi voma.
Cum previi? Ţine copilul în casă când este foarte cald. Asigură-te că este hidratat suficient, dă-i apă chiar dacă nu îi este sete. Nu lăsa niciodată copilul singur în maşină. Se poate încălzi şi deshidrata rapid.
Toxiinfecţiile alimentare, greu de suportat de copii
Pe timpul verii, alimentele sunt extreme de perisabile. În plus, bacteriile se pot dezvolta rapid pe legume, fructe, ouăle şi carnea nepreparate termic suficient de bine. Simptomele unei toxiinfecţii alimentare sunt stări de greaţă, crampe, vomă, diaree şi, în cazurile severe, temperatură şi scaune cu sânge.
Cum previi? Asigură-te că mâncarea este bine preparată. Spală-te temeinic pe mâini pentru a preveni contaminarea celorlalte alimente. Foloseşte farfurii separate pentru carnea crudă şi carnea preparată. Nu lăsa niciodată mâncarea afară mai mult de o oră. Dacă ieşiţi la picknic, asigură-te că ai suficientă gheaţă pentru păstarea alimentelor în condiţii optime.
Când sunt bicicletele periculoase pentru copii?
Copiii cad foarte des de pe bicicletă atunci când întâlnesc în cale diverse obstacole sau când pierd controlul. Însă majoritatea accidentelor cu bicicleta se petrec în trafic, pentru că cei mici nu sunt atenţi la maşini.
Cum previi? Nu lăsa niciodată copilul să iasă cu bicicleta fără echipamentul de protecţie. Dacă nu are cel puţin 10 ani, copilul nu are ce căuta pe stradă cu bicicleta. Învaţă-l cum să traverzese când este pe bicicletă, care sunt semnalele pe care trebuie să le ofere în trafic pentru viraje sau depăşiri.
Skateboard-urile şi trotinetele pot fi periculoase pentru copii
Loviturile la cap şi la încheieturi sunt cele mai comune accidente care se petrec din cauza skateboard-urilor. Majoritatea se petrec când copilul învaţă pentru prima dată să le stăpânească sau când copiii trec la „trucuri”.
Cum previi? Copiii sub 5 ani nu ar trebui să fie lăsaţi cu skateboard-uri sau trotinete cu două roţi. După această vârstă este imperios necesar echipamentul de protecţie: cască, cotiere, genunchiere, aparători pentru încheieturile mâinilor şi picioarelor, încălţări aderente.
Maşinile de tuns iarba, foarte periculoase pentru copii
Accidentele se pot petrece când copilul alunecă şi cade în faţa maşinii de tuns iarba sau când adultul se întoarce şi nu vede copilul din spatele lui. Lamele maşinii de tuns pot produce tăieturi şi chiar amputări.
Cum previi?De fiecare dată când foloseşti maşina de tuns iarbă, nu lăsa copilul afară din casă. Iar dacă este afară, ar trebui să stea la o distanţă considerabilă. Întotdeauna uită-te în spatele tău atunci când manevrezi maşina de tuns.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.