Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Două dintre cele mai populare şi mai bine vândute telefoane mobile ale momentului, iPhone 5 şi Galaxy S III, sunt considerate toxice de cercetători, care au afirmat că substanţele din compoziţia acestor aparate pot duce la dezvoltarea de malformaţii ale fătului sau la alte probleme de sănătate.
Potrivit unui studiu realizat de experţi ai site-urilor ifixit.org şi healthystuff.org şi citat de ediţia online a publicaţiei Daily Mail, unele părţi componente ale telefoanelor mobile au în compoziţie substanţe care pot afecta grav starea de sănătate a utilizatorului.
După ce au analizat componentele din 36 de telefoane mobile ale mai multor mărci populare şi au descoperit că acestea au în structură substanţe precum brom, PVC, metale grele - plumb, cositor şi crom -, dar şi produse de ignifugare, specialiştii au întocmit un top în funcţie de gradul de periculozitate reprezentat de respectivele aparate. Astfel, pe primul loc şi cel mai puţin toxic telefon mobil a fost desemnat Motorola Citrus, urmat de iPhone 4S, LG Remarq şi Samsung Captivate.
Noul iPhone 5 a fost plasat pe locul al cincilea, mai bine decât principalul său contracandidat Samsung Galaxy S III, care a ocupat locul al nouălea. Tot pe poziţia a cincea a fost plasat Samsung Evergreen. La acelaşi nivel de toxicitate cu Samsung Galaxy S III se află iPhone 4 şi Samsung Reclaim.
Însă cel mai toxic telefon, potrivit specialiştilor celor două site-uri, este iPhone 2G, considerat atât de nociv pentru mediu încât activiştii organizaţiei ecologiste Greenpeace au întocmit în acest sens un raport de avertizare la nivel mondial. Din top cinci telefoane toxice mai fac parte şi Palm m 125, Motorola MOTO W 233 Renew, Nokia N95, Blackberry Storm 9530 şi Palm Treo 750.
Informaţiile privind substanţele care intră în alcătuirea componentelor telefoanelor mobile sunt ţinute în secret de producători, care nu doresc să îşi pună afacerea în pericol, susţin autorii cercetării. Sursa: realitatea.net
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.