Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cu prilejul zilei de marti, 13 noiembrie, cand este ziua informarii preventive in domeniul situatiilor de urgenta, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dorohoi va reaminteste unele reguli care trebuie respectate pentru prevenirea unui incendiu.
Perioada sezonului rece este caracterizata de incendii datorate sistemelor si mijloacelor de încalzire utilizate în clădiri pentru care trebuie luate in considerare cateva masuri de prevenire :
- repararea, curatarea,tencuirea cosurilor de evacuare a fumului pe portiunea podurilor ;
- repararea sobelor si a plitelor folosite ;
- dotarea pardoselilor combustibile din fata usitelor de alimentare a sobelor cu fasii de tabla metalica sau alte materiale incombustibile;
- izolarea cosurilor de fum si a sobelor fata de materialele combustibile ale acoperisurilor sau a peretilor combustibili;
- burlanele metalice pot constitui surse de initiere a incendiilor prin contactul direct al peretilor cu temperatura ridicata a acestora , cu materialele combustibile ale constructiilor cu dotarile interioare sau prin gaurile sau fisurile din corpul burlanului, provocate de exploatarea îndelungata a acestuia ( datorita corodarii ) ;
- îndepartarea materialelor combustibile din poduri, îndeosebi din apropierea cosurilor de fum ;
- amenajarea gropilor pentru depozitarea cenusii la distanta de siguranta fata de constructii, depozite de furaje sau alte amenajari din materiale combustibile ;
- evitarea uscarii hainelor sau a materialelor combustibile pe sobe sau in imediata apropiere a lor.
Cosurile si canalele de fum vor fi permanent verificate si curatate de funingine. Resourile constituie o sursa frecventa de aprindere prin plasarea lor necorespunzatoare in apropierea materialelor inflabile. Resourile improvizate si artizanale prezinta risc deosebit.
In scopul prevenirii incendiilor, nu fumaţi în apropierea depozitelor de furaje, în grajduri, garaje, depozite si magazii de materiale, păduri si alte asemenea locuri unde fumatul prezinta pericol de incendiu .
Amplasarea depozitelor de furaje şi plante tehnice se face la distanţă de siguranţă, astfel încât eventualele incendii produse de acestea să nu pericliteze vecinătăţile terenurile destinate depozitării permanente a furajelor iar amplasarea în afara gospodăriei trebuie să fie împrejmuita.Este interzisă depozitarea furajelor sub reţelele electrice, în apropierea căilor ferate sau rutiere.
Este interzis fumatul şi folosirea focului deschis sau intrebuintarea diverselor mijloace de iluminat cu flacăra liberă pe lângă furaje sau alte materiale combustibile din apropiere.
NU LASA-TI COPIII SA SE JOACE CU FOCUL
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.