Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Nu am mai folosit Internet Explorer de aproape trei ani. Nu ştiu momentul exact al renunţării, dar descoperirea noilor browsere a fost ca o lumină venită de departe. Cum i-a spus Steve Jobs lui Bill Gates în cadrul unui interviu din 2007: „E ca şi cum i-ai da cuiva un pahar cu apă rece unui om din Iad", referindu-se la iTunes pentru Windows.
Internet Explorer deţine în acest moment, în funcţie de firma care analizează datele, între 32% sau 50%. Din acest motiv este greu de înţeles dacă browserul de la Microsoft păstrează primul loc în clasamentul acestor software-uri sau a fost surclasat. În orice caz, trendurile sunt îngrijorătoare şi este greu de înţeles cum va reuşi Explorer să-şi păstreze poziţia.
IE a pornit în 1994 şi a fost multă vreme oferit în standard de către Microsoft în sistemele de operare Windows. În 2002 sau 2003, cota de piaţă era de 95%.
Revenirea la un amic vechi
Am revenit la Internet Explorer 9 pentru acest test şi am descoperit lucruri surprinzătoare, dar mi-am amintit şi de ce am renunţat în primă fază la acest browser.
În primă fază am apreciat faptul că, spre deosebire de varianta pe care o foloseam acum trei ani, Microsoft a renunţat la poate cel mai enervant lucru: sunetul pentru fiecare click. Nu ştiu de ce Dumnezeu considera Microsoft că mai avem nevoie de un sunet la fiecare click pe care-l facem pe o pagină web, dar era ca şi cum ai folosi o maşină de scris în epoca tabletelor. Era un artefact al vremurilor trecute. Era îngroparea ideii de internet fluid, de internet pe care nu-l simţim.
Testul de pornire
Internet Explorer ne-a surprins prin rapiditatea cu care se deschide şi-şi încarcă pagina de start. Nu neapărat pentru că acest lucru ar fi surprinzător, ci pentru că în trecut IE era recunoscut pentru dificultatea de a se încărca la pornire. În cele trei teste de acceleraţie, Internet Explorer a variat între 1,5 şi 1,9 secunde, un timp mai bun decât cel de la Chrome (trebuie menţionat totuşi că browserul de la Google se încarcă mai rapid odată ce a fost deschis măcar o singură dată şi rămâne ca proces pe fundal).
Viteza
În testele noastre de viteză, Internet Explorer nu a excelat şi nu ne-a surprins. Testul Peacekeeper FutureMark, ce calculează viteza universală a unui browser, luând în considerare toate caracteristicile, a fost mult sub Chrome. Rezultatul final a fost 407, iar capacităţile HTML 5 au fost notate cu 3 puncte din şapte.
De asemenea, IE 9 a dezamăgit şi în testul pentru aplicaţiile Java. Timpul final înregistrat de browser a fost de 1399,8 milisecunde. Sursa: adevarul.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.