Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Aşadar, de Crăciun ai primit cadou un iPad sau un iPhone? Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faci chiar acum pentru a-ţi păstra gadgetul în siguranţă, prezintă Jason D. O’Grady pentru Zdnet.com.
1. Activează imediat serviciul Find My iPad/iPhone (“Găseşte-mi iPad-ul”)
Serviciul “Find My iPad” era unul plătit, însă acum este gratuit şi îţi permite să îţi localizezi pe o hartă iPad-ul sau iPhone-ul în momentul în care îl pierzi sau cel mai probabil atunci când uiţi unde l-ai pus. Prima dată trebuie să te loghezi pe contul tău iCloud sau să creezi unul nou în Settings – iCloud – Account. Apoi, în această interfaţă trebuie să activezi opţiunea Find My iPad/iPhone.
Mai există o etapă critică care trebuie realizată neapărat după ce ai activat serviciul Find My iPad/iPhone:
- Settings – General – Restrictions – Enable Restrictions (introdu parola personală)
- mergi apoi la Privacy – Location Services şi bifează căsuţa Don’t Allow Changes (nu permite schimbări)
Dacă nu urmezi aceşti paşi, atunci un hoţ priceput care îţi fură gadgetul va dezactiva pur şi simplu serviciul Find My iPad/iPhone la fel de repede cum l-ai activat tu. Atunci când opţiunea Don’t Allow Changes este activată, opţiunea Find My iPad/iPhone din meniul de Settings – iCloud este nedisponibilă şi nu poate fi dezactivată.
2. Achiziţionează produsul AppleCare + Protection Plan
Dacă nu ai cumpărat produsul AppleCare şi Protection Plan pentru dispozitivul tău Apple în momentul achiziţiei nu trebuie să îţi faci griji. Poţi achiziţiona perioada Apple de garanţie prelungită, pe care specialiştii o recomandă cu tărie, în decursul a până la 30 de zile de la data achiziţiei. Pe lângă prelungirea perioadei de sprijin tehnic de la 90 de zile la doi ani, noul pachet AppleCare + Protection Plan oferă acoperirea cheltuielilor pentru două incidente de daune accidentale (chiar dacă daunele se datorează neglijenţei).
Achiziţionează imediat pachetul AppleCare + Protection Plan înainte ca fereastra de 30 de zile să se închidă, deoarece îşi merită cei 99 de dolari.
3. Păstrează-ţi iPad-ul într-o husă
iPad-ul este o bucată subţire de aluminiu şi sticlă care costă între 500 şi 1000 de dolari, iar o simplă lovitură poate fi fatală. Se ştie faptul că unele persoane detestă să îşi învelească frumosul dispozitiv Apple într-o husă, dar dacă scoţi gadgetul afară din casă, acest “înveliş protector” te poate scăpa de o reparaţie costisitoare. Învelişurile protectoare sunt obiecte extrem de personale, cum ar fi o husă sau o geantă, iar fiecare persoană în parte are un simţ unic al stilului.
Una din husele preferate de împătimiţii de tehnologie este SmartCase (costă între 57 şi 59 de dolari), produsă de Waterfield. Aceste huse sunt produse în San Francisco din materiale de înaltă calitate şi oferă cel mai mare grad de protecţie din această categorie de produse.
4. Dezactivează opţiunea Ad Tracking la iOS 6
Toată lumea încearcă să vă urmărească activitatea pe Internet, iar dacă nu vreţi ca agenţiile de publicitate să vă trimită reclame direcţionate este bine de ştiut că mai există un loc în care Apple ascunde un mic comutator Ad Tracking. Pe dispozitivul tău Apple mergeţi la Settings – General – About – Advertising (al treilea de jos) şi activaţi comutatorul “Limit Ad Tracking”.
5. Activează opţiunea Passcode Lock (Blocarea prin parolă) şi Auto-Lock (Blocarea Automată)
Dacă îţi uiţi iPad-ul într-un taxi sau într-un avion, oricine îl poate lua şi se poate uita la email-urile tale, la contacte şi fotografii. O modalitate simplă prin care poţi evita această expunere nedorită de informaţii este cu ajutorul opţiunii Passcode Lock. Poţi activa acest serviciu mergând în Settings – General – Passcode Lock. Totuşi, o blocare prin parolă este intuilă dacă un hoţ îţi fură dispozitivul în timp ce acesta este activ. Astfel că, specialiştii recomandă şi activarea opţiunii Auto-Lock, care îţi introduce iPad-ul în stand-by după o perioadă definită de inactivitate.
De asemenea, se recomandă şi dezactivarea “parolei simple” de patru cifre pentru introducerea uneia puţin mai complexă. Potrivit Agilebits, o parolă de patru cifre poate fi spartă în 20 de minute, în timp ce una din opt caractere alcătuită din litere mici şi spaţii va fi spartă în peste 1000 de ani.
6. Renunţă la reclamele bazate pe interesele tale online funrizate de reţeaua iAd
iAd, platforma de publicitate mobilă a companiei Apple, afişează pe iPad-ul sau iPhone-ul tău reclame relevante în funcţie de interesele tale. Dacă nu mai vrei să primeşti aceste reclame (sau nu vrei ca agenţiile de publicitate să îţi urmărească activitatea online) poţi renunţa la această opţiune accesând http://oo.apple.com/ de pe iPad-ul sau iPhone-ul personal, în timp ce eşti conectat pe contul tău iTunes. Sursa: financiarul.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.