Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Parintii, in special cei noi, se tem ca isi vor rasfata copiii daca ii imbratiseaza si saruta des. Adevarul pe care parintii trebuie sa il stie este ca orice copil se naste cu nevoia de a fi iubit de parintii sai, iar aceasta nevoie nu il paraseste niciodata, indiferent ce varsta are. Copilul va jindui permanent dupa dovezile de afectiune ale parintilor sai.
De ce? Citeste in continuare ca sa afli.
Nevoia de a fi imbratisat si alintat incepe cu mult mai devreme decat ne imaginam. A tine copilul in brate cat mai mult timp in primul sau an de viata este de o importanta cruciala pentru dezvoltarea sa echilibrata si formarea caracterului sau viitor. Daca copilul nu primeste suficient contact la nivel de piele cu parintii sai, va avea tendinta sa fie introvertit si lipsit de incredere in sine mai tarziu in viata. Asadar, chiar daca un copil nu cere in mod direct sa fie imbratisat, asta nu inseamna ca nu are aceasta nevoie. In uterul mamei, lichidul amniotic atinge fiecare parte din corpul fetusului, iar aceasta este originea nevoii de atingere indiferent de varsta omului.
Acum doi ani, UNICEF a recomandat ca imediat ce un copil se naste, sa aiba loc contactul direct piele la piele intre mama si nou-nascut. Acest contact il mentine cald atat fizic cat si psihic, pana se acomodeaza cu lumea in care a venit. Aceasta atingere stimuleaza rapid productia de lapte matern si sustine ulterior productia de lapte.
Din aceste motive, pediatri si psihologi de pretutindeni insista in ziua de azi pe importanta imbratisarii, dragalaseniilor cu atingere fizica dintre parinti si copiii lor.
Daca un copil de doi ani sau mai mare plange, ca sa il linistesti emotional nu trebuie sa te gandesti de doua ori daca merita sau nu sa fie luat in brate. Ia-l la tine in poala sau tine-l cat mai aproape de inima ta. Acest gest nu are legatura cu educatia care se face pentru modelarea comportamentului copilului.
Jucarii, precum ursuleti de plus, a caror utilizare a crescut socant in ultimii ani, sunt un slab inlocuitor al contactului uman de care au nevoie copiii. Imbratisatul si stransul la piept al copilului ii creste exponential increderea si stima de sine.
Cu cat sunt mai mici copiii, cu atat ei sunt mai concreti si mai putin abstracti. Asta inseamna ca ei trebuie sa simta iubirea la nivel fizic, de atingere, nu doar verbal sau prin fapte care dovedesc manifestarea iubirii. Nu este suficient sa ii zambesti cald, sa ii spui ca il iubesti sau sa faceti actiuni din iubire pentru el. Luati-l in brate cat mai mult posibil.
O veche vorba spune ca avem nevoie de patru imbratisari pe zi pentru a supravietui, de opt imbratisari pe zi pentru a ne mentine starea de sanatate si de 12 pentru a creste. Copleseste-ti copilul cu afectiune si lasa-l sa te vada cum daruiesti afectiune si altor membri de familie, fie ca e vorba de sot/sotie sau de ceilalti copii. Citeste in continuare pe sfatulparintilor.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.