Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Infracţiunea de tâlhărie reprezintă o problema sociala deosebit de gravă, întrucât poate pune în pericol însăşi viaţa persoanei.
Adoptarea unui minim comportament preventiv poate evita însă victimizarea dumneavoastră prin acest gen de infracţiune!
Practica judiciară arată că de cele mai multe ori tâlhăriile sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.
Pentru a nu deveni victima unei tâlhării,
POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ :
· Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
· Dacă din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
· Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.
· Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare, mai ales bijuterii.
· Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
· Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavostră sau acasă.
· Instruiţi-vă copiii să nu dea curs solicitărilor unor persoane necunoscute, de a le împrumuta telefonul mobil sau alte obiecte de valoare pe care le au asupra lor!
În spaţiile comune ale imobilelor:
· Nu permiteti persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele evocate.
· La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni. Nu staţi cu spatele spre acele locuri.
· Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtate de urgenţă.
· Pentru aceasta, alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
· Folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunocute. Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora. Daca este cazul, apelaţi la uşa unui vecin de la parter. Instruiţi-vă în acest sens şi copiii!
· Închideţi uşa imobilului după ora 22 sau protejaţi imobilul cu un interfon.
DACĂ AŢI FOST VICTIMA UNEI TÂLHĂRII, NU EZITAŢI SĂ APELAŢI CÂT MAI RAPID NUMĂRUL UNIC PENTRU URGENŢE 112!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.