Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În perioada 22 – 28 noiembrie a.c., poliţiştii au continuat acţiunile la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu legume şi fructe proaspete, alcool şi băuturi alcoolice, produse cerealiere şi alte plante tehnice constatând 78 de infracţiuni / Au fost indisponibilizate peste 220 de tone de cereale, peste 177 de tone de legume şi fructe, precum şi peste 5.700 de litri de alcool.
Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. au constat, în principal, în verificarea activităţilor de producţie, depozitare, transport şi comercializare a legumelor şi fructelor proaspete, alcoolului şi băuturilor alcoolice, produselor cerealiere şi plantelor tehnice.
În ceea ce priveşte activităţile desfăşurate cu produse cerealiere, poliţiştii au efectuat peste 2.500 de controale şi au verificat aproape 1.700 de mijloace de transport.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 18 infracţiuni (din care 11 de evaziune fiscală pentru săvârşirea cărora sunt cercetate şapte persoane). De asemenea, au fost indisponibilizate 44,24 de tone de produse cerealiere, în valoare de 67.750 lei.
Totodată, au fost aplicate 655 de contravenţii, dintre care 120 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată, 2 la O.U.G. 93/2009, privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri, 4 la O.U.G. nr. 12/2006, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale şi 529 la alte acte normative.
În urma sancţiunilor contravenţionale aplicate, ca măsură complementară, au fost indisponibilizate în vederea confiscării aproape 177 de tone de cereale, printre care 112,8 tone grâu, 48,2 tone de porumb şi 1,75 tone de orzoaică. Totodată, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 93/ 2009, privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri au fost confiscate două mijloce auto.
Pe linia legumelor şi fructelor
În urma verificării a 822 de societăţi comerciale au fost constatate 41 de infracţiuni, din care 40 de evaziune fiscală, fiind cercetate 34 de persoane.
Totodată, au fost indisponibilizate peste 177 de tone de mărfuri sau bunuri, în valoare de peste 477.000 de lei. Din totalul mărfurilor indisponibilizate, peste 15 tone sunt autohtone, în valoare de peste 60.000 de lei, peste 141 de tone sunt mărfuri comunitare cu o valoare de peste 385.000 de lei, iar peste 20 de tone sunt mărfuri extracomunitare cu o valoare de aproape 800 de lei.
Totodată, au fost aplicate 498 de contravenţii, dintre care 202 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată, 10 la Legea nr.82/1991 a contabilităţii şi 286 la alte acte normative.
Ca măsură complementară a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 566.000 de lei.
Pe linia produselor de alcool
Au fost efectuate 2.289 de controale, dintre care 622 la societăţi comerciale şi 338 la persoane fizice şi au fost verificate 1.463 de mijloace de transport.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 19 infracţiuni (dintre care 5 de evaziune fiscală, 9 prevăzute de art. 296 ind. 1 Cod Fiscal, 2 prevăzute de O.U.G. 54/2010) fiind cercetate 9 persoane.
De asemenea, în dosarele penale instrumentate au fost indisponibilizaţi 3.547 de litri de băuturi alcoolice.
Au fost aplicate 100 de contravenţii, astfel 71 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată, 2 la O.U.G. 93/2009, privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri şi 27 la alte acte normative.
Urmare a sancţiunilor contravenţionale aplicate, ca măsură complementară, au fost indisponibilizaţi în vederea confiscării 2.231de litri de alcool.
EXEMPLE:
Constanţa. Evaziune fiscală.
***Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa au documentat activitatea infracţională a doi administratori ai unei societăţi comerciale din Constanţa. Cei doi sunt suspectaţi că, în perioada 2008-2010, au achiziţionat cereale de la 11 furnizori, dintre care unii tip fantomă, iar tranzacţiile comerciale efectuate au fost formale, fără conţinut economic real, prin nedeclararea operaţiunilor comerciale desfăşurate, cei doi sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 9.953.953 lei constând în T.V.A., impozit pe profit, dobânzi şi penalităţi aferente. Dosarul în care sunt cercetaţi cei doi a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, întrucât prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 de euro.
***Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale din Valul lui Traian. Acesta este suspectat că, în perioada 2006-2010, a înregistrat în contabilitatea societăţii mai multe facturi de achiziţii cereale de la două societăţi ce nu au funcţionat ca persoane impozabile şi nu funcţionează la sediul social declarat, având un comportament fiscal de tip “fantomă”. De asemenea, acesta este suspectat că a ridicat din contul bancar al societăţii 3.490.138 lei, sumă nerestituită sau justificată prin documente contabile.
Societatea administrată de suspect a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 14.937.691 lei constând în T.V.A. şi impozit pe profit. Dosarul în care este cercetat bărbatul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA, întrucât prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 de euro.
Ilfov. Acţiune legume-fructe.
***Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ilfov au dispus începerea urmăririi penale faţă de administratorul unei societăţi comerciale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Acesta este suspectat că nu a înregistrat în contabilitatea societăţii toate achiziţiile intracomunitare de legume-fructe, prejudiciind bugetul de stat cu 1.699.309 lei. La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciul de Investigare a Fraudelor au oprit un transport de 21.899 kg. portocale ce aparţinea firmei în cauză şi care nu avea documente de însoţire a mărfii legal întocmite. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării în baza Legii 12/1990 republicată.
Satu Mare. Filtru rutier.
***În urma desfăşurării unei acţiuni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi poliţişti rutieri, împreună cu specialişti D.G.I.P.I., au depistat în trafic un bărbat care transporta cu un autovehicul 24.360 kg. porumb boabe, fără documente legale de provenienţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 lei şi s-a dispus confiscarea porumbului, a autoutilitarei şi semiremorcii cu care s-a realizat transportul, în conformitate cu O.U.G. 2/2006 modificată cu O.U.G. 93/2009.
Cluj. Transport de alcool, depistat în trafic.
***La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Comunală Cămăraşu au depistat un bărbat care transporta cu o autoutilitară 1.080 de litri alcool etilic, ambalat în flacoane de plastic de 2 litri, fără timbre şi fără etichete, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă sau de însoţire.
Au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea de infracţiuni la Codul Fiscal. S-a dispus confiscarea cantităţii de alcool descoperită, precum şi a autoutilitarei folosită pentru transport.
Bucureşti. Produse din alcool, contrafăcute.
***Poliţiştii Serviciului de investigare a Fraudelor din Capitală au documentat activitatea infracţională a trei persoane suspectate că vând băuturi alcoolice contrafăcute, prezentându-le a fi pălincă şi ţuică.
Au fost efectuate simultan trei percheziţii domiciliare în urma cărora au fost găsiţi şi ridicaţi în vederea cercetărilor 541 de litri de pălincă, 63 de litri de ţuică, 5 recipienţi a 2 litri din material plastic, etichetaţi cu ,,esenţă de mere”, un recipient din plastic de 200 de litri pe care cei în cauză îl foloseau la contrafacerea băuturilor alcoolice.
Au fost solicitaţi inspectori din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale care au prelevat probe în vederea stabilirii concentraţiei alcoolice şi cărora li s-au predat cei 541 de litri de palincă şi 63 de litri de ţuică urmând a se stabili prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata accizei.
În urma cercetărilor a rezultat că, în cursul lunii noiembrie 2010, cei trei au preparat băuturi alcoolice în Bucureşti pe care le comercializau la diverse târguri de produse tradiţionale, la preţuri cuprinse între 20 şi 25 de lei/ litru, prezentându-le a fi palincă de Baia Mare şi ţuică din fructe.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi producerea de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă. (DorohoiNews.ro)
Autor: DorohoiNews.ro
01.12.2010 la 09:21
Mi se pare corect!!!!!!!!!1 Ei nu platesc taxe ca tot comerciantul...ci doar taraba! Cumpara ieftin din angro si vand scump la noi!!! Asa isi fac banii, si nu putini. Pe cand cel care are o afacere e coplesit de taxe si impozite. Nu e cinstit. Si aici chiar e adevarata evaziune fiscala, chiar daca nu pare la prima vedere. Interesati-va ce averi au...si asta din vanzare de barabule si ceapa...
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.