Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Zeci de percheziţii au loc, marţi, în nouă judeţe, pentru destructurarea unui grupări specializate în fraude informatice, care a produs un prejudiciu de 500.000 de euro, fiind prejudiciaţi în special clienţi ai Poştei italiene, din conturile cărora erau extraşi fraudulos bani.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Suceava, începând de anul trecut poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au în lucru, sub coordonarea unui procuror DIICOT, un dosar penal în care sunt vizate mai multe persoane, între care cinci cetăţeni străini. În acest dosar sunt cercetaţi şi doi tineri din comuna botoşăneană Hudeşti, un altul din Bacău, un altul din Băileşti (Dolj) şi o tânără din Târgovişte.
Anchetatorii au stabilit că suspecţii au constituit un grup infracţional la care au aderat 36 de persoane şi care acţiona în judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Constanţa, Sibiu, Dâmboviţa, Galaţi şi Dolj.
Membrii grupării sunt acuzaţi de infracţiuni informatice, prin fraudarea în special a clienţilor Poste Italiane s.p.a, după ce au obţinut datele de acces în conturile bancare online banking ale acestora, prin metoda phishing, au accesat fraudulos conturile şi au făcut transferuri frauduloase de bani prin Western Union.
Sursa citată arată că activitatea grupării era structurată pe trei paliere principale, respectiv: obţinerea datelor de acces la conturi bancare, efectuarea transferurilor frauduloase de bani de pe acestea şi ridicarea banilor astfel transferaţi.
O parte din membrii grupării acţionau pe teritoriul Italiei pentru obţinerea datelor de acces la conturile bancare ale victimelor şi realizarea transferurilor frauduloase către alţi membri ai grupării care, la rândul lor, aveau sarcina să ridice banii de la diferite agenţii Western Union de pe teritoriul României.
Prejudiciul estimat până în acest moment al anchetei este de aproximativ 500.000 de euro.
În acest dosar s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul a 36 de învinuiţi, iar marţi poliţiştii BCCO procurorii DIICOt fac 37 de percheziţii în Suceava, Bacău, Craiova, Constanţa, Alba, Galaţi, Piteşti, Braşov şi Dâmboviţa, urmând să fie puse în aplicare 35 de mandate de aducere. Cele 35 de persoane ar urma să fie aduse la sediul DIICOT Suceava pentru audieri.
Acuzaţiile aduse membrilor reţelei sunt constituire, aderare si sprijinire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, deţinere fără drept a unui program informatic, a unei parole, cod de acces sau date informatice şi distribuire sau punere la dispoziţie, fără drept, a unui dispozitiv sau program informatic, a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice.
Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Secret al Ambasadei SUA la Bucureşti, S.R.I.- Direcţia Judeţeană Suceava, totodată fiind promovate două comisii rogatorii internaţionale către autorităţile din Italia. Sursa: mediafax.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.