Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu datele de 28, respectiv 26 iulie 2017, a inculpaților:
BARNEA DINU, şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești, judeţul Botoșani și CIOBANU LIVIU, coordonator al turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de: instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la favorizarea făptuitorului, fals intelectual.
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 31 octombrie 2014, inculpatul Barnea Dinu, în calitatea menționată mai sus, la solicitarea unei persoane, cu care se afla în relații de cointeresare, prin intermediul comisarului de poliție Ciobanu Liviu, cu intenție, i-a determinat pe doi subalterni (agenți de poliție), să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună măsurile legale care se impuneau în cazul constatării unei infracțiuni la regimul circulației.
Urmarea a fost faptul că, cei doi agenți nu au constatat infracţiunea flagrantă comisă de o persoană din anturajul inculpatului Barnea Dinu (conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat) și au lăsat-o pe aceasta să-și continue deplasarea. Ulterior, inculpatul Barnea Dinu a aprobat o nota raport întocmită de către comisarul de poliţie Ciobanu Liviu, în care era consemnat în fals că niciuna dintre patrule nu a constatat infracţiuni pe perioada efectuării serviciului.
Prin aceste demersuri, au fost prejudiciate interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ca unitate de poliţie de care aparţineau ofițerii și agenții de poliție, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru persoana respectivă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale pentru fapta comisă.
Inculpaților Barnea Dinu și Ciobanu Liviu i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpaților i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.