Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Primele zile din luna aprilie au fost de foc pentru pompierii botoşăneni solicitaţi să intervină în 32 de situaţii de urgenţă (10 incendii de vegetaţie uscată, 14 intervenţii SMURD, 1 asanare de muniţie, 3 incendii, 2 intervenţii pentru deblocarea uşilor de acces în două apartamente din Botoşani şi Dorohoi, transportul unei persoane supraponderale din apartamentul proprietate, la ambulanţă şi prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă generate de scurgerile de gaz de la o butelie).
Câmpuri aprinse din neglijenţă
Igienizarea terenurilor prin arderea resturilor vegetale şi fumatul în locuri nepermise au provocat 10 incendii în zilele de 1,2 şi 3 aprilie 2011, pe raza localităţilor Racovăţ (comuna Pomârla), Agafton (comuna Curteşti), Truşeşti, Cobâla (comuna Şendriceni), Mănăstirea Doamnei (comuna Curteşti), Hudum (comuna Curteşti), Horodiştea (comuna Păltiniş), Dersca şi Cucorăni (Mihai Eminescu). Pentru stingerea incendiilor au intervenit, în total, 92 de pompieri şi 31 membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, mai bine de 16 ore. Intervenţia promptă a angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a făcut ca în urma celor 10 arderi necontrolate să nu se înregistreze pagube materiale, a ars doar vegetaţia uscată de pe cca 40 de ha.
Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau de construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile. Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri şi desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.
Reamintim cetăţenilor că arderea miriştilor, stufărişurilor sau vegetaţiei ierboase se realizează numai după îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
- obţinerea permisului de lucru cu foc eliberat de primării;
- obţinerea acceptului autorităţii competente pentru protecţia mediului;
- informarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă;
- realizarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.