Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la două persoane asupra cărora au fost descoperite documente false, un bărbat care deţinea un permis de conducere fals, respectiv o femeie care deținea o carte de identitate și un pașaport false.
În data de 31 mai 2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetățean R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, care se întorcea din Cehia, pasager într-un autocar cursă ocazională Paris - Chişinău.
În bagajele personale a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, ce avea aplicată fotografia bărbatului, document ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.
Tânărul a declarat că în urmă cu doi ani, fiind la muncă în Paris – Franța, a solicitat pe un grup de socializare sprijin pentru a obține un permis de conducere. A reușit să obțină permisul fals contra sumei de 100 de euro, de la un cetățean moldovean, ale cărui date nu le cunoaște, însă nu a mai utilizat documentul.
La scurt timp, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, o persoană R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, care călătorea spre Franța, pasageră într-un autocar cursă regulată Chişinău - Paris.
În bagajele personale au fost descoperite o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România, ce avea aplicată fotografia persoanei, document ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, precum și un pașaport simplu cu însemnele autorităților din România, ce avea fila informatizată falsificată.
Femeia a declarat că în urmă cu aproximativ trei luni, la Chișinău, a găsit un cetățean moldovean care i-a promis că îi face rost de acte de identitate românești contra sumei de 1000 de euro. Actele de identitate românești îi erau necesare pentru a obține un loc de muncă bine plătit în Paris – Franța.
În cele două cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.