Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un localnic din satul Poiana, comuna Vorona, s-a ales cu o pagubă de 38.000 lei după ce maşina proprietate personală, un VW Passat, care era parcată în curtea casei a fost distrusă parţial într-un incendiu. Evenimentul s-a produs miercuri seară. Pompierii au fost sesizaţi despre producerea incendiului la 20.24. Spre locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă.
La sosirea gărzii de intervenţie, ardea partea din faţă a autoturismului, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la clădirile din imediata apropiere. Incendiul a fost stins în mai puţin de jumătate de oră. Autoturismul a ars în proporţie de 60 %. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 98.000 lei. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de un scurtcircuit generat de utilizarea unui cablu electric neizolat corespunzător.
În ultima lună, alţi patru botoşăneni şi-au văzut autoturismele personale mistuite de flăcări ca urmare a exploatării acestora cu defecţiuni la instalaţiile de alimentare cu carburanţi sau energie electrică.
În vederea preîntâmpinării unor evenimente nedorite, I.S.U. Botoşani recomandă tuturor deţinătorilor de mijloace de transport să respecte următoarelor reguli şi măsuri minime de prevenire a incendiilor:
- să verifice şi să înlocuiască defecţiunile apărute la instalaţiile de alimentare cu carburanţi şi lubrifianţi (etanşeitatea furtunurilor de alimentare a carburanţilor, a pompei de alimentare, carburatorului sau pompei de injecţie; înlăturarea scurgerilor şi depunerilor de uleiuri de pe motor şi cutia de viteze, etc.);
- să verifice instalaţia şi aparatele electrice (radio casetofon, aer condiţionat, încărcătoare pentru mobil, bricheta auto), să înlocuiască sau să repare defecţiunile, să înlăture improvizaţiile şi să asigure contacte bune la îmbinarea conductoarelor, etc ;
- să înlăture fenomenul de patinare a curelelor de transmisie, prin reglarea săgeţii acestora;
- să regleze sistemele de aprindere şi carburaţie, după caz;
- să verifice şi, după caz, să se doteze cu mijloace tehnice necesare pentru prevenirea şi stingerea incendiilor (stingătoare);
- administratorii firmelor de transport trebuie să-şi instruiască şoferii cu privire la regulile şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi asupra modului practic de acţiune în caz de incendiu.
Recomandăm ca toate operaţiunile de întreţinere a autovehiculele să fie executate de persoane sau unităţi de service autorizate.
- administratorii firmelor de transport trebuie să-şi instruiască şoferii cu privire la regulile şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi asupra modului practic de acţiune în caz de incendiu.
Recomandăm ca toate operaţiunile de întreţinere a autovehiculele să fie executate de persoane sau unităţi de service autorizate. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.