Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
După o săptămână încărcată de activităţi extracurriculare desfăşurate toate într-un ritm alert, în care copiii au pătruns din universalul imaginaţiei în cel al tehnologiei, din lumea rurală în cea urbană, din spaţial real în cel de poveste, elevii de la Şcoala cu clasele I – VIII Hilişeu Crişan, şi-au propus să părăsească pentru câteva clipe spaţiul profanului pentru a pătrunde în lumea magică a sacralităţii.
Elevii au parcurs distanţa până la obiectivul turistic ales în pas vioi, energia debordantă specifică vârstei copilăriei fiind cea care a făcut ca drumul până la spaţiul sacralităţii să pară şi mai scurt.
Proximitatea cu spaţiul spiritualităţii insuflă tuturor un sentiment de pioşenie şi relaxare, generând o tainică şi inefabilă rezonanţă lăuntrică. Edificiul eclezial ales este Biserica din bârne cu hramul Adormirea Maicii Domnului din satul Hilişeu Crişan, vestigiu architectonic construit la iniţiativa boierului Vasile Curt între anii 1802 – 1821.
Construcţia amplasată într-un cadru natural de poveste, deşi nu prezintă grandoarea şi fastul altor lăcaşuri de cult, fascinează prin simplitatea şi frumuseţea ei, fiind considerată a fi unică în România, datorită prezenţei statuilor în mărime naturală reprezentând pe Iisus între cei doisprezece apostoli.
Măiestria cu care părintele Derscariu ne ghidează paşii pe drumul spiritulităţii, simplitatea şi frumuseţea legendelor locului, mirosul de vechi, toate se împletesc feeric transpunându-ne gândul şi sufletul într-o lume de basm.
Incărcaţi sufleteşte şi cognitiv, părăsim spaţiul sacru pentru a ne bucura de o privelişte panoramică încântătoare asupra satelor Corjăuţi şi Hilişeu Crişan, având impresia că trebuie doar să întindem mâna pentru a lua casele în mana şi a ne juca cu ele.
Odată ajunşi în mijlocul naturii, veselia copiilor a făcut ca văile să răsune de clinchetul vesel al copilăriei, iar peisajul de un verde crud a fost invadat de pete de culoare care alergau zglobiu în toate părţile.
Concluzionând, putem afirma că activitatea „Să ne cunoaştem localitatea şi împrejurimile ei” organizată de către Şcoala cu clasele I – VIII Hilişeu Crişan, în cadrul Programului „Şcoala Altfel”, a lăsat în mintea şi sufletul tuturor o experienţă de neuitat care i-a făcut să-şi deschidă sufletul pentru sărbătorile pascale pe care urmează să le întâmpinăm. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.