Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Foarte mulţi angajatori evită să recruteze tineri absolvenţi deoarece aceştia trăiesc într-o lume ruptă de realitate - nu ştiu să facă nimic concret, îşi imaginează că banii se câştigă uşor şi au pretenţii extra-salariale nejustificate.
Sunt câteva lucruri pe care le absolvenţii le află cu surpriză abia după terminarea facultăţii, scrie Business Insider:
1. Că nu se uită nimeni la diploma pe care o ai. Angajatorii sunt mai puţin interesaţi de calificările tale pe hârtie, ei vor să vadă exact ce ştii să faci. Dacă ai învăţat bine lucruri teoretice, dar acestea nu au nicio legătură cu realitatea practică, ai şanse de reuşită doar în cercetare.
2. Că ai nevoie de experienţă chiar din timpul facultăţii. Sunt puţini profesorii care te încurajează să faci stagii de internship în vacanţele şcolare. Angajatorii care recrutează absolvenţi de facultate îi preferă pe foştii studenţi care au făcut practică în diverse companii.
3. Că relaţiile cu colegii de promoţie te vor ajuta în carieră. Un lucru esenţial pentru foarte mulţi absolvenţi constă în networking-ul stabilit cu colegii de generaţie. Este un lucru ignorat, de obicei, de către studenţi. Unii colegii vor ajunge în poziţii importante în companii mari şi îi pot ajuta şi pe ceilalţi.
4. Că salariile mari vor veni abia mai târziu. Tinerii absolvenţi se aşteaptă să câştige bine încă din prima lună de job, cu toate că angajatorii au nevoie de 3-6 luni ca să-i integreze cât de cât în viaţa reală a companiei. La început, firmele investesc bani în pregătirea angajaţilor fără experienţă.
5. Că poţi să accepţi oferte de angajare şi din alte domenii. Faptul că ai terminat o facultate nu înseamnă că nu poţi să profesezi şi în alte industrii, dacă piaţa muncii va fi mai atractivă în acele domenii.
6. Că sunt posturi de care nu ai auzit în domeniul pentru care te-ai pregătit. Şcoala nu te învaţă care sunt nevoile exacte ale angajatorilor din domeniul pe care îl studiezi şi cum evoluează anumite profesii. S-ar putea ca tu să înveţi cum stăteau lucrurile în urmă cu 10 ani. Sursa: realitatea.net
15.09.2012 la 17:17
va spun si de ce ;pentru ca toate facultatile din romania sant ffffff scumpe cheltuielile fata de tarile UE,diploma de studii nu ti o ia nimeni in seama in UE,NU AI NICI UN VIITOR ASA!,plus ca daca gasesti un post trebuie EUROI SPAGA,in schimb toate tarile membre UE le sant recunoscute diplomele in UE,de domnii ce conduc tara nu rezolva aceasta problema a tinerilor INTELIGENTI?
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.