Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi coordonaţi de pedagog școlar Dan Bostan şi bibliotecar Violeta Guşu au desfăşurat în cadrul Bibliotecii liceului activitatea „Cartea,un bun prieten. Pe urmele lui George Coșbuc” în parteneriat cu Biblioteca Municipală Dorohoi reprezentată de doamnele bibliotecare Luminiţa Anisia-secţia pentru copii şi Maricela Munteanu - secţia de împrumut pentru adulţi. La activitate au mai fost prezente profesor Lăcrămioara Lupu și profesor Iuliana Ștefănescu.
În cadrul activității, elevii au călătorit, în spaţiu şi în timp, pe urmele lui George Coșbuc, călătoria începând la Hordou, astăzi Coșbuc (jud.Bistrița Năsăud), pe Valea Sălăuţei şi s-a încheiat la Bucureşti, în cimitirul Bellu, unde se odihnesc osemintele sale.
Acum în prag de toamnă, când păsările se gătesc de plecare, când stoluri mari de berze, seara, pe lângă lacuri, s-adună și îşi întocmesc stolul de călătorie iar în noapte se aude cîntecul cocorilor care se duc departe…și tot mai mult se împuţinează oastea păsărilor, când nopţile încep să fie mai reci, roua de pe frunze şi de pe flori prefăcându-se în scurtă vreme în brumă se împlinesc 146 de ani de la naşterea poetului George Cosbuc. Doar „Vestitorii Primăverii” vor readuce tumultul vieții în natură.
Marele Coșbuc nu s-a dezis niciodată de originea sa, prin tot ce a scris și a înfăptuit în domeniul literaturii fiind numit poetul țărănimii,făcând adesea opera sa prin versurile sale o armă de luptă împotriva exploatării, atât în Ardealul subjugat imperiului habsburgic, cât și în România burghezo-moșierească.
„Dacă noi nu ne cinstim valorile, atunci cine s-o facă?", au motivat activitatea educativă, coordonatorii.
„Poezia lui Coşbuc este de o virtuozitate extraordinară”, după cum afirma Nicolae Iorga, iar prozatorul Liviu Rebreanu spunea despre poet și poeziile acestuia: „Scrisul lui Coşbuc trăieşte şi va trăi cât va trăi neamul românesc.”
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.