Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Având ca motto „Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic” (Arthur Schopenhauer), evenimentul organizat marți, 16 octombrie 2012, la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, a reușit să marcheze, într-o manieră complexă, axată pe interdisciplinaritate, Ziua Mondială a Alimentației.
Doamna profesor Antonescu Cătălina, coordonator al proiectului educativ, a implicat elevi ai claselor a V-a B, a cărei dirigintă este, a VI-a A și a VIII-a D, coordonate de către profesorii diriginți, Condurache Raluca, respectiv Bordianu Cristina.
Programul de activități a cuprins șapte pași mici, dar diverși și siguri în vederea atingerii scopului propus, acela de formare a deprinderii de a mânca sănătos. Activitatea a debutat cu o prezentare Power Point, susținută de către doamna profesor Antonescu Cătălina. Materialul a fost unul atractiv, interesant, întrucât a mers pe ideea relației dintre fructe, legume și corpul uman.
A urmat momentul muzical, coordonat de către doamna profesor Botezatu Emanuela. Elevii clasei a V-a B au interpretat două cântecele tematice: „Supa de zarzavat” și „O bucată de carne”, acompaniați fiind la chitară de către elevii Teleagă Adrian (clasa a VIII-a D) și Burighian Lucas (clasa a VII-a A).
Partea a treia a constat într-o prezentare de planșe, realizate de către elevii clasei a VIII-a D, pe tema avantajele/dezavantajele unei alimentații sănătoase/nesănătoase. Secvența a patra, un rebus care dezvăluie cuvântul magic „Vitamine”, a făcut trecerea la sceneta „Vitamina C- proces științific”, ce i-a avut ca protagoniști pe elevii clasei a VI-a A, coordonați, în reprezentația lor teatrală, de către doamna profesor Antonescu Cătălina.
Întregul proiect educativ s-a încheiat cu devoalarea, în urma soluționării unor calcule matematice, a unui sfat, a unui îndemn prețios pentru toți cei prezenți și nu numai: „Spălați-vă dinții după ce consumați dulciuri!”. Domnișoara Clisu Adina a marcat finalul cu o expoziție tematică a desenelor realizate de către elevii școlii.
„Această zi este binevenită pentru că, în secolul XXI, cei mai mulți dintre noi am uitat să mâncăm sănătos. Este un semnal de alarmă și pentru părinți, care ar trebui să acorde mai multă atenție alimentației copiilor și, lângă bucățica de carne, să le pună și o salată colorată de legume. Totul stă în educația noastră, a adulților, și apoi a copiilor.”, este părerea doamnei profesor Botezatu Emanuela. Aprecieri asupra impactului pe care l-au avut aceste manifestări asupra lor ne-au fost prezentate și de către elevii participanți.
„Activitatea desfășurată cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentației a constituit un semnal de alarmă pentru noi, tinerii, care nu avem întotdeauna un regim alimentar sănătos. Am învățat că o alimentație bazată pe fructe și legume asigură organismului vitalitate, iar minții vivacitate. De aici încolo, mă declar un inamic al fast-food-ului, al mâncării nesănătoase și un partizan al alimentației sănătoase. Hrana bogată în vitamine și fibre înseamnă sănătate.” – a declarat elevul Teleagă Adrian din clasa a VIII-a D.
„În opinia mea, activitatea desfășurată în cursul zilei de azi a avut un impact pozitiv asupra tuturor participanților. În primul rând, fiecare elev și-a format o imagine corectă asupra beneficiilor unei alimentații sănătoase, bazate pe fructe și legume și a unui stil de viață armonios. Mens sana in corpore sano – au afirmat anticii și subscriu acestei idei. Voi fi mult mai atentă la regimul alimentar, pentru că știu că acesta îmi influențează în mod direct stilul de viață, performanțele școlare.” – eleva Calancea Ioana, clasa a VIII-a D.
„Sunt convinsă că fiecare elev prezent la această activitate va consuma mai multe fructe și legume de astăzi înainte. Cel puțin, eu așa voi face.”- eleva Străteanu Giorgiana, clasa a VI-a A. „O activitate educativă și distractivă totodată. Această zi a lăsat o impresie profundă asupra mea. Mi-ar plăcea să cred că elevii care au participat vor ține cont de ceea ce li s-a transmis. Succes în a mânca sănătos”!- elevul Pînzariu Sebastian, clasa a VII-a C.
„Activitatea de astăzi confirmă încă o dată că Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu dovedește competență și profesionalism în procesul instructiv-educativ. Efortul nostru, al cadrelor didactice, este insesizabil, aproape firesc, atunci când organizăm astfel de proiecte sau în activitatea zilnică de la catedră. Secretul este unul singur: pasiune și devotament.” – ne-a declarat doamna profesor Antonescu Cătălina, coordonator al acestui proiect.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.