Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Materiile stufoase și încărcate, examenele grele sau doar moda... toate sunt motive pentru care părinții apelează la meditatori. Află când are cu adevărat nevoie copilul tău de asta.
Meditațiile sunt o modă care se transmite din generație în generație. Dar dacă noi am făcut ore suplimentare înaintea unor examene cum ar fi cele de admitere la liceu sau la facultate, generația de azi pare să aibă nevoie de ele la toate materiile și în orice clasă. La română, matematică, limbi străine, biologie sau chiar la latină... Părinții nici nu mai pot să le numere, iar elevii nu mai știu cum să scape sau să mai găsească timp de joacă.
Lux inutil
Uneori, riști să cazi pradă presiunii unor profesori care insistă ca micuții să facă meditații. Se întâmplă ca anumite cadre didactice să se plângă de copii sau să le dea note proaste special ca să îi determine pe părinți să facă acest pas, iar ei să-și rotunjească veniturile. În acest caz, ar fi bine să găsești un alt profesor, preferabil nu de la aceeași școală, care să-ţi evalueze copilul temeinic și să vezi dacă are cu adevărat nevoie de așa ceva. Mai există și unele mămici care se îngrijorează fără motiv. Văd că toți copiii prietenelor lor iau lecții suplimentare, așa că trag concluzia că trebuie neapărat să se alinieze la acest trend și fac mari eforturi bănești, fără să știe că sunt inutile. În plus, aglomerează programul copilului degeaba.
Când e nevoie de ele
· Dacă nu înțelege bine materia la școală și rămâne în urmă față de ceilalți copii.
· Când are capacitatea de a fi mult înaintea colegilor și stagnează în clasă.
· Tu nu ai timp sau nu poți să-l ajuți sau să-l verifici la teme și vezi că are dificultăți.
· Vrea să studieze aprofundat o limbă străină care se face la școală sau vrea să învețe o alta care nu se predă la clasă.
ÎN RITMUL LUI
"De obicei, la şcoală, fiecare copil are un ritm diferit de învăţare. Astfel, este posibil ca unii copii să rămână în urmă, iar alții să stagneze, deși ar putea evolua mai mult. Orele suplimentare se concentrează pe acele subiecte care trebuie îmbunătăţite, în funcţie de nevoile şi aptitudinile individuale ale fiecărui cursant, lucru care nu este mereu la îndemână într-o clasă numeroasă. Sistemul de lucru în grup omogen, cu copii de acelaşi nivel la o anumită materie, le perminte cursanţilor să interacţioneze direct cu cei de aceeaşi vârstă. Învaţă din observaţiile şi greşelile celorlalţi, au timp să se perfecţioneze, urmărindu-i atent pe ceilalţi colegi până le vine şi lor rândul să răspundă profesorului." Sursa: libertatea.ro
15.11.2012 la 17:53
ori cand profesorul pretinde spaga dar i se spune meditatie. acest aspect trebuie sa fie primul pe lista
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.