Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Elevii Şcolii Gimnaziale „Ioan Murariu” Cristineşti au parcurs o săptămână plină de activităţi educative deosebite, realizate în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale. Tema din acest an, „Mobilitate pentru sustenabilitate”, a condus la realizarea unui grupaj de activităţi cu denumirea „Împreună pentru viitor”.
Sub îndrumarea profesorilor coordonatori, elevii şcolii, reprezentaţi de Consiliul Şcolar al Elevilor, au participat la activităţi diverse având ca parteneri Şcoala „A. I. Cuza” Dorohoi, Şcoala „M. Sadoveanu” Dumbrăviţa, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani, Consiliul Reprezentativ al Părinţilor, Primăria Cristineşti, comunitatea locală.
În cadrul activităţilor „Sunt cetăţean al Planetei”, „Copiii- mesageri pentru un mediu curat”, „După faptă şi răsplată?”, „Primar pentru o zi”,”Cupa Fair-play”, „Diversitate şi comunicare interculturală”, campania umanitară „Alături de tine la greu”, „Călătorie în lumea teatrului”, elevii au dobâdit informaţii noi, şi-au exersat anumite competenţe, au relaţionat, şi-au exprimat propriile opinii pe diverse teme, au realizat dramatizări, afişe, desene. Săptămâna a debutat şi s-a încheiat cu participarea elevilor la spectacolele „Cerere în căsătorie” şi „Angajare de clowni”, reprezentaţii ale Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani.
Elevii au demonstrat interes şi implicare în problemele comunităţii locale, ca prim pas spre pătrunderea în problematica lumii în care trăim. Dovedind solidaritate şi responsabilitate faţă de cei aflaţi în dificultate, elevii şcolii, sprijiniţi de părinţi, au colectat spre a fi donate 148 de kilograme de alimente (dintre care 88 kg legume), în cadrul campaniei umanitate „Alături de tine la greu”, desfăşurată în Săptămâna legumelor donate, care a coincis anul acesta cu Săptămâna Educaţiei Globale. De alimentele colectate s-au bucurat 4 familii din localitatea Cristineşti.
Dorind să devină membri activi şi responsabili ai comunităţii în care trăiesc, încercăm an de an, activitate cu activitate, să-i conştientizăm pe elevii noştri cu privire la importanţa implicării lor în problemele comunităţii, la găsirea unor soluţii pentru rezolvarea lor şi mai ales cu privire la necesitatea colaborării cu factorii de decizie la nivel local. Consilier educativ, prof. Elena Jitariu
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.