Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, împreună cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Nr.2 Comăneşti, a organizat, în data de 11 mai 2013, faza regională a Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor”. Evenimentul este parte a Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi a fost găzduit de Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti.
Sistemul Naţional de Acţiune Comunitară dezvoltă şi promovează activităţile de voluntariat realizate de către elevi şi cadre didactice. La acest concurs de dans participă echipe formate din elevi voluntari, proveniţi din unităţi de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC (grădiniţe, şcoli generale, licee) şi elevi beneficiari (din centre şcolare de educaţie incluzivă, şcoli speciale, case de tip familial, centre de plasament).
Activităţile din cadrul SNAC, în care la nivel naţional sunt implicate peste 3 milioane de persoane, atât beneficiari cât şi voluntari din sistemul de învăţământ şi din sistemul de protecţie socială, urmăresc egalizarea şanselor, integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate şi promovarea acţiunilor de voluntariat.
La concurs au participat ansambluri şi trupe de dans din cinci judete, în total, peste o sută de copii şi tineri din Iaşi, Huşi, Vaslui, Roman, Botoşani, Dorohoi, Paşcani, Târgu Neamţ şi Comăneşti. Juriul a fost format din Gabriela Răus, inspector pentru învăţământul special la ISJ Iaşi şi coordonator regional SNAC, Meda Ştirbu – ISJ Neamţ, Daniela Laic – ISJ Vaslui, Mariana Adăscăliţei – ISJ Botoşani, Cătălin Mazilu - director CSEI Bacău, Laura Gherasimescu - şef reţeaua „Casa Mea” Comăneşti, Alina Ciorcilă şi Costică Lazăr - profesori de dans Palatul Copiilor Bacău şi Bianca Ardeleanu - membru al Consiliului Elevilor.
Competiţia a fost emoţionantă si a reprezentat manifestarea valorilor de întrajutorare şi grija faţă de ceilalţi, În spatele fiecărui dans prezentat se află multe ore de pregătire şi eforturi depuse de copii şi de profesori îndrumători.
Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi participă la acest concurs încă de la prima ediţie (2008), având ca parteneri devotaţi Liceul Tehnologic „Ion Pillat” Dorohoi şi Clubul Copiilor Dorohoi. La această ediţie a concursului „Împreună pentru viitor”, instituţiile partenere au participat cu trupa de dans modern „Heart for SNAC”, alcătuită din elevi beneficiari de la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi (Ahanculesei Petrică, Gurincu Mădălina, Onofrei Florin, Nechifor Mirela, Vacariu Ionuţ) şi din elevi voluntari de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi (Abuziloaie Mădălina, Anton Andreea, Cărăuşu Andreea - instructor trupă, Diaconu Laura, Ifrim Elisabeta), copiii fiind însoţiţi de prof. Ifrim Monica, profesor Diaconu Mariana şi pedagog Pădurariu Olga (prof. Monica Ifrim- coordonator SNAC)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.