Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi că a cerut Ministerului de Finanţe să deblocheze 30 de milioane de lei pentru plata sumelor restante la decontarea transportului elevilor şi că vrea ca, din septembrie, banii să elimine abonamentele şi să ajungă în conturile elevilor.
„Noi avem, în momentul de faţă, datorii din anul trecut şi datorii acumulate în cele cinci luni. Ieri (luni - n.r.), am cerut Ministerului de Finanţe să deblocheze 30 de milioane de lei, care reprezintă aproximatv 40 la sută din suma pe care trebuie să o plătim la zi, urmând ca în acelaşi timp să propunem o modificare legislativă", a declarat ministrul Educaţiei.
Pricopie a precizat că nu este exclus să fie promovată chiar o ordonanţă, dacă nu va fi posibil ca această problemă să se rezolve printr-un text care să devină lege până la 1 septembrie.
„Vrem ca de la 1 septembrie să nu ne mai aflăm în situaţia în care noi, de fapt, alimentăm firmele de transport. În principal, propunerea legislativă ar fi în sensul acordării banilor respectivi, nu pe bază de abonament, ci trimitem banii direct în contul elevilor, sub formă de bursă suplimentară pentru transport, iar această sumă să fie calculată în funcţie de distanţa dintre şcoală şi domiciliul elevului. Cred că situaţia în care să lăsăm pur şi simplu transportatorii să încaseze orice sume doresc pe abonamente, mergând pe ideea că Ministerul Educaţiei îi va deconta oricum, nu poate continua. Deocamdată, încercăm să rezolvăm acum acest lucru, de la 15 septembrie să avem această modificare legislativă şi până atunci să reuşim să acoperim toată suma. Repet, este o propunere, textul nu a fost încă înaintat celorlalte ministere", a mai spus Remus Pricopie.
Ministrul Educaţiei a adăugat că în această problemă lucrează cu Ministerul Transporturilor şi cu comunităţile locale.
Remus Pricopie a mai spus că inspectoratele şcolare au estimat că sunt necesare 960 de microbuze şcolare, iar în bugetul Ministerului Educaţiei sunt alocaţi bani pentru doar 40-45 de microbuze, adică cinci la sută din necesar.
La nivelul Guvernului, se analizează posibilitatea achiziţionării a 800 de microbuze în leasing sau în rate, costurile urmând să fie suportate cu fonduri structurale, a mai precizat Pricopie.
Elevii din mai multe judeţe au intrat, în această săptămână, în grevă japoneză, reclamând că nu le-au fost decontaţi banii de navetă.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.