Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Sălile de clasă vor fi dotate cu camere de supraveghere îndreptate şi spre tablă. Camera va urmări comportamentul profesorilor supraveghetori şi, eventual, indicaţiile care s-ar putea scrie pe tablă.
Reprezentanţii Inspectoratului Timiş vor să monteze în sălile de clasă, începând de anul acesta, camere video pentru monitorizarea profesorilor supraveghetori de la Bacalaureat. Potrivit România TV, decizia vine după ce aceştia şi-au dat seama că elevii sunt ajutaţi, de multe ori, chiar de cadrele didactice. S-a constatat, astfel, că elevii de la un liceu slab cotat obţineau note mai bune decât elevii de la liceele de prestigiu.
Odată cu începerea probelor scrise, profesorii supraveghetori de la Bacalaureat vor fi monitorizaţi cu o cameră îndreptată spre tablă.
Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2013 a început luni cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Peste 7.500 de elevi aparţinând minorităţilor croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană vor susţine de miercuri şi până vineri proba de comunicare orală la limba şi literatura maternă din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.
Atât la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, cât şi la proba orală de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă.
"Este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu. Ca procedură, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, fiecărui candidat i se acordă câte 15 minute pentru pregătirea răspunsurilor, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10-15 minute", conform metodologiei.
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional, disponibilă pe subiecte2013.edu.ro.
Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.