Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi desfășoară campania „Cum să devenim părinți mai buni”, campanie care se desfășoară în anul școlar 2013-2014.
Cursurile de Educație parentală sunt organizate în cadrul programului „Dezvoltarea educației parentale la nivel local” implementat de Holt România - Iași în parteneriat cu UNICEF și MEN. Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi continuă astfel tradiția după ce a desfășurat în aceeași temă în anul școlar trecut, campanie „Hai la școală!”.
„Programul de educație parentală „Cum să devenim părinți mai buni”, reprezintă o modalitate de educare a unei atitudini pozitive și echilibrate a părinților față de copii, intervine pentru a-i determina să-și înțeleagă și să-și respecte copiii, să le fie modele pozitive. Este un punct de pornire, se concentrează asupra importanței și responsabilității părinților în creșterea și educarea copiilor astfel încât ei să devină adulți sănătoși, capabili să-și ocupe locul în generația următoare.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, prof. Carmen Băietu, instructor parental.
Scopul programului de educație parentală este să-și încurajeze participanții pentru a studia mai în amănunt viața și modul în care ei relaționează cu copiii lor. Totodată, să descopere o gamă largă de alternative pozitive și eficie3nte pentru situațiile provocatoare pe care le pot întâlni în calitate de părinte și să dezvolte o rețea de sprijin social împreună cu alți părinți.
„M-am simțit bine, încurajată, voi aplica ce am învățat aici în relațiile cu copiii mei.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Romică I., părinte prezent la activitate.
„Participarea la curs mi-a dat multă încredere în mine, multe metode noi de lucru cu copiii.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Daniela R., părinte prezent la activitate.
Părinții implicați în acest program învață importanța faptului de a se îngriji pe ei înșiși pentru a putea să-și îngrijească copiii mai bine.
Punctele centrale ale programului pentru părinți sunt:
- să învețe tratarea stresului și abilitățile de comunicare;
- să-și înțeleagă mai bine copiii;
- să învețe abilități eficiente pentru rolul de părinte și abordări pozitive ale disciplinării;
- să construiască o rețea de sprijin
„Am legat aceste cursuri și de parteneriatul nostru cu comunitatea locală prin sprijinul cărora am primit uniforme. Părinții au răspuns favorabil și după cum veți vedea din imagini, foarte mulți copii au acceptat ideea de uniformă și sunt integrați mai bine ca altădată. Uniformele le păstrăm noi aici și ei se schimbă când ajung la școală pentru a nu le deteriora. Părinții au fost receptivi și avem prezență foarte bună față de anul trecut. Această campanie este într-adevăr un sprijin pentru copii care provin din familii defavorizate și pentru a strânge legătura între școală și comunitate. Într-un cuvânt, colectivul școlii cu ajutorul comunității locale, se implică cât mai mult și sprijină campaniile contra absenteismului, contra abandonului și pentru alfabetizarea copiilor din familii defavorizate, mai ales având în vedere că noi suntem o școală ZEP (Zonă de Educație Prioritară).”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, prof. Dorina Sapariuc, directorul Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Dorohoi. (Andrei B.)
Autor: DorohoiNews.ro
DorohoiNews.ro, 18-10-2013
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.