Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, un grup de elevi ai Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” din Dorohoi, coordonati de cadre didactice au participat la o activitate-dezbatere de educare a tinerilor privind păstrarea stării de sănătate, formarea unei atitudini pozitive faţă de subiectele legate de sănătate şi însuşirea unor cunoştinţe corecte din domeniul educaţiei pentru sănătate, prevenirea îmbolnăvirilor precum și efectele nocive ale unor vicii cum sunt fumatul, alcoolul şi drogurile, a activitate luând parte elevi ai claselor IX-XII.
A învăţa copilul‚ de la cea mai fragedă vârstă să fie îngrijit, să respecte reguli de igienă personală, să se obişnuiască cu un regim raţional de alimentaţie, înseamnă a pune baze trainice formării comportamentului igienic.
Modul de abordare a acestei activităţi a pleacat de la ideea că este bine pentru tineri să înţeleagă că sănătatea nu înseamnă numai absenta bolii, ci şi un mod de viaţa echilibrat. Adolescența este însoţită mereu de stări emoţionale fluctuante, tinerii aflându-se la vârsta experimentelor. Dacă unele experienţe vor fi prevenite sau evitate, putându-ne referi aici la consumul de ţigări, alcool şi droguri, tentaţii atât de facile la această vârstă care pentru mulţi tineri este un simbol de maturitate pe care trebuie să-l treacă în anumite grupuri sau anturaje, aceasta va fi o perioadă de care îşi vor aduce aminte cu plăcere.
Numărul tot mai mare de fumători, de persoane ce consumă alcool sau droguri în rândul tinerilor cu vârste sub 18 ani, necesită o educaţie în sensul stopării acestui fenomen. Școala are rolul său, informându-i pe elevi de riscurile la care sunt supuşi şi ce înseamnă dependenţa pe care o dău toate acestea. Aşa că este mai uşor să nu începi decât să te laşi de aceste vicii.
La finalul activității s-a desfășurat un concurs pe grupe de elevi care să demostreze cât de multe cunoștințe au acumulat elevii pe timpul desfășurării activității. Aceștia au primit din partea organizatorilor Diplome de Participare.
Materialele informative, pliante, afişe, au fost puse la îndemâna participanţilor cu deosebită amabilitate de către doamna doctor Cătălina Popa de la Dispensarul Şcolar Dorohoi, cu care unitatea şcolară a mai colaborat şi în cadrul altor activităţi cu tematică de educaţie sanitară.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.