Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Seria activităților desfășurate în cadrul „Săptămânii educației globale” la Grădinița cu P.P. „Albă ca Zăpada” Dorohoi, s-a încheiat vineri, 22 noiembrie, când s-au și evaluat toate activitățile desfășurate pe parcursul săptămânii.
Scopul acestor activități în conformitate cu tema, „Adoptă un stil de viață durabil”, a fost acela de a dezvolta atitudini pozitive și durabile privind educația pentru sănătate, protecția mediului, prevenirea accidentelor de orice natură, voluntariat, lectură si citit.
Săptămâna a debutat cu activitatea: „Împreună pentru un mediu curat și sănătos”, în care s-a realizat ecologizarea parcului de joacă din apropierea grădiniței.
Activitatea, „Armonie si mișcare” a fost realizată prin jocuri și exerciții fizice, prezentându-li-se astfel copiilor modalitățile de întreținere a sănătății prin practicarea exercițiilor fizice care ajută la dezvoltarea armonioasă a organismului.
„O zi in lumea cărților” a fost activitatea care s-a desfășurat prin vizitarea Bibliotecii municipale Dorohoi unde preșcolarii și-au facut din cărți cei mai buni prieteni, și unde împreună cu personalul bibliotecii au citit împreună poveștile copilăriei.
Educarea copiilor în spiritual bunătății, înțelegerii, respectului față de semeni, întrajutorarea reciprocă reprezintă o operă plină de dăruire, prin care educatoarea alături de familie, comunitate îi asigură copilului deschiderea spre societatea umană, spre evoluția ei. Acest lucru nu poate fi realizat prin explicații abstracte ci prin implicarea directă a copiilor în activități specifice de voluntariat. Astfel, copiii din grădiniță au fost „Alaturi de prietenii nostri” printr-o campanie de colectare de alimente constând în fructe și legume, pentru copiii de la Complexul de apartamente „Casa mea”.
„Prietenii lui 112” a fost ultima activitate a săptămânii în care copiii s-au întâlnit cu reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de urgență din cadrul Primăriei Dorohoi, Poliției municipiului și respectiv Spitalului municipal Dorohoi. Acești prieteni le-au reamintit copiilor cum să aibă un comportament preventiv în situații de urgență, de circulație dar și de menținere a sănătății.
Activitățile s-au derulat sub îndrumarea d-nelor educatoare: Dorica Lungu, Ștefănica Șchiopu, Violeta Gealapu, Elena Rusu Mușetescu, prof. Doina Corlătianu, Elena Lupu, Maria Enache, responsabilul de structură, a dnei director coordonator, prof. Dana Șlincu, a consilierului educativ, prof. Elena Ghebac, care mulțumesc pe acestă cale partenerilor și părinților pentru sprijinul acordat.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.