Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
MOTTO: „Țara nu se servește cu declarații de dragoste, ci cu muncă cinstită și, la nevoie, cu jertfă” (Mihail Sadoveanu)
În calendarul simbolic în care se adună file de evenimente şi ritualuri care marchează trecerea noastră, data de 1 Decembrie 2013 înseamnă a 95-a aniversare a Marii Uniri din 1918.
Continuând tradiţia şcolii, în prima parte a zilei de 28 noiembrie 2013, s-a marcat o pagină sublimă a istoriei noastre – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, triumful idealului naţional pentru făurirea statului unitar român. Elevii clasei a VIII-a A au redactat eseuri, creaţii literare proprii, completate de un pasaj muzical interpretativ la pian, o expoziţie de desene și au realizat un filmuleţ cu secvenţe care îi înfăţişează pe eroii neamului românesc.
„Activitatea desfăşurată de clasa a VIII-a A a fost încununată de succes. Atmosfera creată a fost una de sărbătoare. Toţi cei prezenți au trăit emoţia unei imagini de istorie: pentru unii răscolind amintiri, pentru alţii contribuind la adăugarea unui plus valoric la cunoştinţele dobândite până atunci. A fost util simpozionul, întipărind în noi, elevii, sentimentul de patriotism. Activităţile realizate în grup sunt pe placul nostru, întrucât ne mobilizează şi ne antrenează. Competiţia ne-a urmărit mereu, dar la gândul unei motivaţii pe măsură, nu a mai contat pentru nimeni timpul, emoţiile şi tot ce a însemnat implicare.”, a consemnat Roxana Dănilă, elevă în clasa a VIII-a A la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.
Activitatea desfăşurată în cea de a doua parte a zilei a avut ca scop dezvoltarea sentimentului patriotic, precum și însușirea și consolidarea cunoștințelor despre împrejurările care au favorizat crearea României Mari.
În manieră artistică personală, prof. Botezatu Emanuela și prof. Antonescu Cătălina au marcat Ziua Națională a României printr-un program artistic care a cuprins intonarea unor cântece patriotice și recitarea unor poezii tematice. Activitatea a avut drept colaboratori pe prof. Clisu Adina, prof. Burciu Mirela şi informatician prof. Birta Andrei.
Momente emoționante au existat pe pot parcursul programului. A fost intonat la unison imnul României și, în acest timp, cei prezenți au gustat din pâinea și sarea servită în mod tradițional românesc de către doi elevi ce au purtat cu mândrie costumul național.
Alături de public, elevii claselor a VI-a B, a VII-a B, a VIII-a B și grupul „Etno” al școlii au interpretat cu patos și dăruire cântece patriotice. Elevii și cadrele didactice au trăit până la capăt o fărâmă din ceea ce înseamnă să fii patriot și să-ți cinstești cu demnitate neamul și strămoșii. O notă de originalitate a fost dată de vocea elevului Burighean Lucas care a interpretat cu emoție melodia „Trăiască România”, pe versurile lui Nichita Stănescu.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.