Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Elevii și cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Borzeşti, comuna Ungureni au pregătit în holul școlii mai multe activităţi dedicate Zilei Naționale de 1 Decembrie. Activităţile proiectului au fost coordonate de prof. Apostol Alexandru împreună cu elevii, părnţii şi celelalte cadre didactice din şcoală şi s-au derulat în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2013:
1. “Mândria unui popor este drapelul” - activitate individuală în vederea realizării / confecţionării drapelului României sub coordonarea profesorilor diriginţi; toţi elevii claselor implicate în proiect au realizat pe diverse materiale (hârtie, carton, pânză, lemn) steagul României cu scopul de a readuce însemnul acestui simbol înapoi în sufletul nostru; 1 Decembrie este Ziua Naţională a României şi aceasta este o modalitate de a respecta evenimentul de către fiecare elev şi profesor în parte.
2. “1 Decembrie 1918 – Realizarea României Mari” – activitate organizată la nivelul claselor gimnaziale cu scopul de a evidenţia printr-o prezentare power-point semnificaţia şi urmările Zilei de 1 Decembrie 1918; această zi devenea ulterior cea mai miraculoasă realizare a acestui popor; în această zi – scria Nicolae Iorga – „a sosit un ceas pe care-l aşteptam de veacuri, pentru care am trăit întreaga noastră viaţă naţională, pentru care am muncit şi am scris, am luptat şi am gândit. A sosit ceasul în care cerem şi noi lumii dreptul de a trăi pentru noi, dreptul de a nu da nimănui ca robi rodul ostenelilor noastre”.
3. „România ca un puzzle” – activitate organizată la nivelul claselor a VI-a, a VII-a şi a VIII-a în vederea realizării unor colaje, postere cu cele trei mari provincii româneşti (Transilvania, Moldova şi Ţara Românească); prof. Apostol Alexandru a coordonat întreaga activitatea care s-a încheiat prin acordarea de premii şi diplome pentru cele mai frumoase şi creative lucrări.
4. „Hai să-ntindem hora mare!” – activitate organizată la nivelul claselor primare coordonată de prof. Pălii Carmina-Marieta în vederea realizării unor postere cu harta României Mari pe care sunt evidenţiaţi dansând într-o horă români cu diverse costume populare tradiţionale.
5. „Sărbătoarea tinerilor români” – activitate artistică organizată organizată sub formă de şezătoare cu cântece, ghicitori şi poezii coordonată de prof. Apostol Alexandru; în cadrul acestui moment elevii şi-au confecţionat diverse costume tradiţionale dovedindu-şi creativitatea şi mândria de a fi români.
S-a dorit ca, prin modul în care s-a abordat proiectul educaţional “1 Decembrie – Ziua Naţională a României”, să-i determinam pe copii să înţeleagă semnificaţia acestei zile importante, prin povestiri istorice şi activităţi interesante, să trezim copiilor sentimente de mândrie şi preţuire a istoriei neamului românesc, să descopere valori morale ale poporului: dragoste de ţară, eroism, vitejie, bunătate. Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi, totodată, realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România. Ziua de 1 Decembrie a devenit după evenimentele din decembrie 1989 Ziua Naţională a României.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.