Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Elevii pot scăpa de grija temelor. O nouă reţea de socializare poate face ca învăţatul să devină mai uşor şi mai distractiv.
Brainly este o reţea de socializare prin care elevii pot învăţa, dar în acelaşi timp se pot şi distra şi a fost lansată recent şi în România. "Chiar în această perioadă căutăm un manager pentru România. Avem nevoie de cineva pentru că site-ul se dezvoltă foarte repede, având tot mai mulţi utilizatori. De asemenea, avem moderatori din România pentru brainly.com.ro care ne ajută să păstrăm calitatea, fără a copia conţinut de pe alte site-uri", a spus pentru REALITATEA.NET, Karolina Gucko, managerul de dezvoltare Brainly.
Cum funcţionează Brainly?
Elevii pot posta cereri pentru toate domeniile: limba şi literatura română, matematică, informatică, chimie sau fizică, dar şi alte domenii. Apoi, aceştia aşteaptă ca cineva să le răspundă, iar la rândul lor vor face acelaşi lucru în domeniul în care se simt stăpâni. "Totul a pornit de la o idee. Hai să facem un portal care să ne permită să ne ajutăm reciproc. Ne-am gândit că trebuia să fie simplu. Noi puneam nişte teme pe care nu le puteam face şi cineva ne ajuta să le rezolvăm. De la oameni, pentru oameni", a explicat Karolina Gucko pentru REALITATEA.NET.
Iniţiatorii proiectului sunt trei studenţi care şi-au dorit să creeze un portal prin care tehnologia putea să fie folosită pentru a promova educaţia, cooperarea şi dezvoltarea.
Ideea a fost pusă în aplicare în martie 2009. "Aşa s-a născut primul portal de ajutor reciproc zadane.pl. Cei trei prieteni Michał Borkowski (CEO), Tomasz Kraus (CTO) şi Łukasz Haluch (CMO) au vrut să creeze ceva nou. Să folosească Internetul nu numai pentru rolul său de divertisment, ci şi pentru cel social şi de educaţie. Au vrut să creeze un spaţiu de socializare, dar şi de cooperare şi ajutor şi, de ce nu, să-şi facă noi prieteni", a spus pentru REALITATEA.NET, Karolina Gucko, managerul de dezvoltare Brainly.
Prima versiune a site-ul Brainly a fost lansată în poloneză. Portalul s-a bucurat de succes şi astfel au urmat versiunile în limba rusă, turcă, spaniolă, franceză şi braziliană. Până la sfârşitul anului 2013, cele şase portaluri au avut 22 milioane de utilizatori unici.
Brainly va colabora cu profesorii din România
De asemenea, Karolina Gucko a precizat că portalul colaborează cu mai multe şcoli. "Colaborăm cu şcoli din Polonia, dar şi din alte ţări. Nu am contactat încă şcolile din România, dar plănuim să facem asta. Avem foarte mulţi profesori, din domenii diverse, care colaborează cu noi. Sunt profesori care au ieşit la pensie şi care sunt foarte încântaţi de proiect. De asemenea, avem moderatori pregătiţi care se ocupă de postări", a mai spus Karolina Gucko pentru REALITATEA.NET.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.