Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„Tot ceea ce nu avem de la naştere şi ne va trebui când vom fi mari, ne este dat prin educaţie.” J.J. Rouseau.
Limba este o trăsătură definitorie a unui popor, a unui neam, a unei naţiuni. Ea trasează limitele fiinţei naţionale. Tezaurul spiritual al unui popor se găseşte ascuns, ca o comoară, în limbă. Această comoară spirituală, această factură psihică defineşte cel mai bine o naţiune, fiindcă ea se naşte din adâncul fiinţei naţionale.
Preşcolarii grupei mari – „Ursuleţii” de la Grădiniţa cu P.P. nr. 6 Dorohoi îndrumaţi de doamna prof. Alina Julinschi şi responsabil de structură prof. Mariela Dupu împreună cu şcolarii de la clasa pregătitoare B, Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” însoţiţi de doamna prof. Adriana Romanescu au desfăşurat joi, 26.02.2014 la Biblioteca Municipală Dorohoi activitatea „Mult e dulce şi frumoasă, limba ce-o vorbim”, activitate inclusă în proiectul naţional „Curcubeul schimbării - Împreună putem schimba lumea”. Scopul acestei activităţi a fost stimularea interesului pentru lectură în vederea atenuării unora dintre cauzele care pot genera eşecul şcolar. Copiii au recitat versuri de Alexei Mateevici, Nichita Stănescu, Tudor Arghezi, au cântat, au realizat o carte cu animale domestice şi sălbatice intitulată „Din lumea celor care nu cuvântă” și de asemenea au donat bibliotecii câte o carte pentru a îmbogăți fondul de carte al bibliotecii și pentru a sprijini accesul la cultură și educație.
Biblioteca este spaţiul unde lectura şi joaca, informaţia şi cunoaşterea fac parte din viaţa noastră a tuturor şi, toate la un loc, încep să prindă rădăcini din fragedă copilărie. Copilul trebuie să perceapă cartea ca pe un domeniu care merită să fie cucerit, ca pe un prieten mereu alături de el, un prieten care îi vorbeşte, îi dă sfaturi bune şi care nu-l trădează niciodată.
Implicarea Bibliotecii Municipale Dorohoi prin doamnele bibliotecare Elena Pădurariu - responsabil de bibliotecă, Luminiţa Anisia-secţia pentru copii şi Maricela Munteanu - secţia de împrumut pentru adulţi a făcut ca această activitate să fie una deosebit de frumoasă, interesantă şi atractivă.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.