Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cadrele didactice solicită bani pentru munca prestată în comisiile de examen ale Simulărilor Naţionale. Corect în esenţă, demersul e tardiv. Suntem deja în plină campanie a simulărilor pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a. la rândul său, Ministerul Educaţiei susţine că până acum nu s-a vorbit de nici o plată.
Profesorii din comisiile de examinare ale examenelor naţionale sunt plătiţi cu câte 3,30 lei, net, pentru fiecare lucrare corectată, iar dascălii supraveghetori primesc 19 lei, tot net, pe zi. Dar asta se întâmplă la testele propriu-zise, din vară, pentru că, în cazul simulării acestor examene, cadrele didactice nu văd nici un sfanţ pentru munca lor. Simulări ale examenelor de final de clasa a opta şi de Bacalaureat s-au mai dat şi-n anii trecuţi, însă atunci activităţile astea erau organizate în fiecare şcoală în parte. Altceva e în acest an, acum simulările având loc, pentru prima oară, în centre de examen. Deci totul arată exact ca un examen normal. Aduci elevii în centre de examen, vin acolo şi profesori examinatori, dar şi cei care se ocupă cu supravegherea în timpul testului. O întreagă desfăşurare de forţe, bazată totuşi, iată, pe voluntariat. Fiecărui dascăl din comisia de examinare, de pildă, îi trebuie două zile ca să corecteze lucrările de la centrul la care a fost arondat. Dacă luna trecută, pe 18 şi 19 februarie, elevii de-a VIII-a au trecut prin focul Simulărilor Naţionale, iată că, din 3 martie, cei de-a XII-a trec prin aceleaşi emoţii.
Posibil boicot la Vaslui
A apărut însă informaţia că la Vaslui, profesorii n-ar fi dorit să mai participe, săptămâna asta, la simulările pentru elevii de clasa a XII-a, din cauză că nu sunt plătiţi. Există deja o reacţie a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, care spune că, până acum, nu s-a pus problema ca profesorii din comisiile Simulării Naţionale să fie plătiţi. „Eu nu cred că putem condiţiona un act didactic - simulările - de un anumit tip de solicitări de ordin financiar. Aceste simulări se cunosc de multe luni, nu e ceva ce a fost introdus săptămâna trecută, am discutat inclusiv cu sindicatele şi am stabilit că persoanele implicate în aceste procese evident vor beneficia de timp liber, de recuperare. Nu s-a pus problema niciodată să discutăm despre o plată după sistemul examenelor naţionale”, e declaraţia ministrului Pricopie, prezentată de Mediafax.
Ce s-ar putea face pentru dascăli, zice Ministerul, este să li se acorde zile libere pentru perioada cât au fost ocupaţi cu simularea examenelor naţionale. Dacă pentru 2014 totul a rămas în coadă de peşte, măcar în 2015 situaţia să fie clarificată.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.