Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Inspectoratul Şcolar Județean a depus un proiect multiregional, intitulat “Un viitor mai bun prin educație!”, în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 162, Axa prioritară 2 “Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul Major de Intervenție: 2.2 “Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”.
Cererea de finanțare cu titlul “Un viitor mai bun prin educație!”, depusă în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani – Partener 1 şi cu S.C. SIVECO România S.A. – Partener 2, a fost aprobată, pentru o finanțare nerambursabilă de maximum 7.380.675,46 lei.
În data de 1 aprilie 2014, se va semna contractul de finanțare între OIPOSDRU MEN şi I.Ş.J. Botoşani (în calitate de beneficiar).
Durata proiectului va fi de 18 luni.
Obiectivul general al proiectului constă în prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin adoptarea unor strategii, planuri de acțiune, abordări informatice moderne şi programe educaționale integrate de furnizare a competențelor şi abilităților de bază, într-un sistem educațional deschis şi incluziv.
Grupul țintă al proiectului va fi format din: 230 de elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 230 părinți/tutori ai elevilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 360 de persoane care au părăsit timpuriu şcoala, 150 personal implicat în dezvoltarea programelor de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii.
Proiectul vizează două abordări:
- Operațiunea remedial/corectivă: se adresează persoanelor care părăsesc timpuriu şcoala, respectiv personalului responsabil de totalitatea acțiunilor ce contribuie la prevenirea fenomenului de abandon şcolar. În derularea programului ”A doua șansă”, se urmăreşte cercetarea şi redactarea metodologiilor de abordare a fenomenului, se întocmesc studii evaluative, se elaborează, testează şi implementează instrumente de corecție.
- Operațiunea preventivă: include mai multe categorii de persoane, reprezentând o agregare complexă a majorității factorilor semnificativi din jurul copilului, care îi pot afecta parcursul educațional. În primul rând, este vizat însuşi preşcolarul/elevul care se află în situația de risc: se depun toate eforturile pentru a fi introdus, adaptat şi menținut în programele de educație specifice vârstei.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.