Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Primele examene pentru elevii de gimnaziu sunt programate să înceapă miercuri, 28 mai. Primii elevi care vor intra în febra examenelor sunt cei de clasa a IV-a, pe 28 mai. La începutul lunii iunie vor începe evaluările şi pentru elevii din clasele a II-a şi a VI-a. Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a este programată începând cu 23 iunie, iar primele rezultate sunt programate pe 27 iunie.
La sfârşitul acestei luni, elevii de clasa a IV-a încep examenele de Evaluare Naţională. Din iunie, vor trece prin testări şi cei din clasele a II-a şi a VI-a. Primii care intră în "febra" probelor de limba română şi matematică, sunt elevii claselor a IV-a, din 28 mai. Din 2 iunie vine rândul elevilor de clasa a II-a să treacă prin primele evaluări, însă calificativele nu vor fi trecute în catalog. În perioada 5-6 iunie, testări vor susţine şi elevii de clasa a VI-a.
Evaluările trebuiau să fie susţinute începând cu data de 6 mai, dar au fost amânate cu aproape o lună.
CALENDARUL stabilit de Ministerul Educaţiei este următorul:
CLASA a IV-a
- 28 mai 2014: – Limba Română
- 29 mai 2014: – Matematică
- 30 mai 2014: – Limba maternă
CLASA a II-a
- 2 iunie 2014: Limba română – scris, citit
- 3 iunie 2014: Limba maternă – scris, citit
- 4 iunie 2014: Matematică
CLASA a VI-a
- 5 iunie 2014: Limbă şi comunicare
- 6 iunie 2014: Matematică şi Ştiinţe ale naturii.
Evaluarea Naţională se va desfasura în conformitate cu metodologia aplicată în anul 2013. Programele de examen nu se modifică, cu excepţia celei pentru limba şi literatura slovacă maternă.
Ce presupun testele de evaluare a competenţelor
Timpul alocat pentru fiecare probă diferă de la o clasă la alta, fiind de 25 de minute la clasa a II-a şi de o oră la clasele a IV-a şi a VI-a.
Evaluările urmăresc să identifice evoluţia de ansamblu a elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, pentru a oferi date substanţiale care vor permite o analiză a sistemului de învăţământ preuniversitar. Evaluarea se desfăşoară în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ.
Calificativele obţinute de către elevi la evaluare nu vor fi trecute în catalog.
Subiectele pentru evaluare sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), ţinând seama de următoarele cerinţe: să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu şi să aibă un nivel mediu de dificultate. Sursa: romaniatv.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.