Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Eminescu a fost și va rămăne poetul tuturor romînilor. La fiecare început de an, participăm la diferite manifestări comemorative în cinstea celui care a fost numit „Lucearărul poeziei românești”. Cu orice prilej ne-am întoarce gândul spre Eminescu, stăruie în fiecare dintre noi același sentiment de admirație, dragoste și recunostință. Eminescu se identifică cu limba însăși, cu sensibilitatea noastră educată de forme superioare de artă, cu aspirațiile de dreptate și libertate socială ale poporului.
Joi, 15 ianuarie 2015, s-au împlinit 165 de ani de când pe cerul literaturii române s-a ivit o stea. Într-un cadru propice, elevi ai claselor a VII-a B și a VIII-a A de la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi, alături de elevii claselor IX-XII de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, au participat la activitatea cu tema „Floarea albastră”, activitate desfășurată în cadrul proiectului: „Creștem împreună prin Art-Terapie”.
Echipa de proiect a fost alcătuită din Prof. Apetria Gabriela, Prof. Viziteu Bogdan, Prof. Baboi-Drăgan Luminița, Prof. Diaconu Maria, Prof. Ciucureanu Margareta, de la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” și Pr. Prof. Apetrei Ionuț, Pr. Prof. Budacă Teodor și Prof. Ignat Cristina, de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi.
Activitatea a debutat cu o prezentare power-point despre viața și opera poetului. A urmat un scurt montaj literar-artistic, prezentat de elevii claselor IX-XII de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob”, apoi împreună cu elevii de la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat”, au transpus în culoare câteva dintre versurile poetului, demonstrând talentul și prețuirea pentru creația eminesciană.
Dragostea de Eminescu nu se va epuiza nicicând, ea poate fi amplificată prin astfel de acțiuni culturale căci „Eminescu e voievodul de necontestat al Limbii Române. E mai-marele cuvintelor în care iubim, ne bucurăm, visăm și plângem. Chear ele, cuvintele, l-au ales domnul lor. Și era drept să se întâmple așa, fiindcă Eminescu este cel care a unificat pentru întâia oară cuvintele Limbii Române, apărându-le identitatea, obținându-le dreptul de o ființă în universalitate” (Ștefan Mitroi).
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.