Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ministrul Educației, prof. univ. dr. Mihai Sorin Câmpeanu, a declarat, marți, într-o conferință de presă susținută la Brașov, că până la sfârșitul acestui an, în sistemul de învățământ, vor funcționa un număr de 1.981 de microbuze pentru transportul școlar, în baza parteneriatului cu Ministerul Dezvoltării Regionale, informează Agerpres.
„Până la începutul lunii martie vor fi livrate în sistem încă 465 de microbuze școlare, inclusiv cele adaptate pentru nevoi speciale, alături de cele 500 microbuze școlare care funcționează în prezent. De asemenea, va fi lansată licitație pentru un număr de 1.016 microbuze școlare, în așa fel încât vă garantăm că la sfârșitul acestui an vom avea în funcțiune un număr de 1981 de microbuze școlare", a afirmat ministrul Educației și Cercetării Științifice.
Referitor la autorizațiile sanitare de funcționare a școlilor, Câmpeanu a precizat că, în acest moment, la nivel național, există un număr de 2.500 de școli neautorizate, Sibiul fiind singurul județ din țară unde toate școlile au autorizația sanitară, iar Brașovul fiind pe locul doi, în acest sens.
„Pentru școlile care nu au autorizație sanitară de funcționare, pe baza parteneriatului pe care noi îl avem cu Ministerul Dezvoltării Regionale, vom identifica până în luna martie nevoile acestora și vom estima costurile, urmând ca până la începutul anului școlar 2015-2016, dar având în vedere că la nivel național vorbim de 2.500 de școli fără autorizație sanitară de funcționare, obiectivul se dorește atins pe parcursul anului școlar următor. Asta nu înseamnă că nu facem eforturi ca până în luna septembrie 2015 un număr cât mai mare de școli din cele neautorizate să obțină autorizația sanitară de funcționare", a mai afirmat ministrul Educației.
Totodată, Sorin Câmpeanu a ținut să precizeze că a constatat la Brașov o bună colaborare a Inspectoratului Școlar Județean cu autoritățile locale, cu Prefectura, cu Consiliul Județean al Elevilor și cu sindicatele din învățământ, și că, din acest punct de vedere, Brașovul este un exemplu de bună practică.
„Un alt element care individualizează județul Brașov este Școala profesională Kronstadt și asta o spun față de ce am afirmat și susțin în continuare, necesitatea dezvoltării învățământului profesional și tehnic, susțin asigurarea unei bune legături între educație și piața muncii. Este absolut necesar și dacă nu vom înțelege acest lucru, dezvoltarea va fi altfel decât cea pe care ne-o dorim", a mai afirmat Sorin Câmpeanu. Mai multe pe Agerpres.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.