Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Marți, 10.02.2015, va avea loc ședința Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Camerei Deputaților în care se va discuta inițiativa legislativă PL-x nr. 574/2014 ce vizează reacordarea dreptului de vot reprezentantului major al elevilor în cadrul Consiliului de Administrație a Unităților de Învățământ Preuniversitar.
Consiliul Național al Elevilor, singura structură reprezentativă a elevilor la nivel național, își exprimă încrederea că raportul acordat de către Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Camerei Deputaților proiectului de modificare a legii va fi unul pozitiv și astfel elevul, beneficiar direct al actului educațional, își va redobândi dreptul de a fi reprezentat în forul decizional la nivelul școlii sale.
Un sistem educațional centrat pe elev presupune dreptul acestuia la informare, opinie și asumare, precum și dreptul de expunere a problemelor, nevoilor și intereselor elevilor conducerii unității de învățământ. Reprezentarea opiniei elevilor în cadrul acestei structuri este imperios necesară având în vedere că acțiunile și deciziile Consiliului de Administrație vizează în totalitate procesul educațional și beneficiarii direcți ai acestuia, elevii.
Consiliul Național al Elevilor consideră că un factor de referință al dezvoltării sistemului de învățământ și al creșterii calității procesului educațional este prezența elevului în cadrul Consiliului de Administrație, pentru că elevul este cel care se lovește direct cu problemele procesului educațional și cel asupra căruia impactul deciziilor la nivel școlar se resimt cel mai mult.
În același timp, reamintim că dreptul de vot al elevului în C.A. nu ar reprezenta o noutate pentru sistemul de învățământ românesc. Legea Învățământului 84/1995 împreună cu Regulamentul de Organizare și Funcționare al Unităților de Învățământ Preuniversitar din România din 2005 acordau amândouă elevului vocea pe care o merită într-un for deliberativ la nivelul școlii.
Având în vedere diferitele strategii de dezvoltare ale procesului educațional din România și dorința de a adopta cât mai multe valori europene, structura reprezentativă a elevilor consideră că o decizie favorabilă privind inițiativa legislativă nr. 574/2014 ar demonstra orientarea viziunii sistemului de învățământ către valori democratice, necesare unui mediu de dezvoltare optim pentru elev.
Nu în ultimul rând, dreptul de vot al reprezentantului elevilor în Consiliul de Administrație consolidează poziția Consiliului Școlar al Elevilor și asigură reprezentativitatea elevilor la nivel școlar, responsabilizând, prin creșterea gradului de importanță a vocii elevilor, demersurile pe care structura reprezentativă a elevilor la nivel școlar le realizează.
Consiliul Național al Elevilor va continua demersurile pentru reacordarea dreptului de vot al elevului în Consiliul de Administrație și speră că aceste acțiuni vor avea o finalitate pozitivă.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.