Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Numărul locurilor alocate pentru școlile profesionale cu durată de 3 ani, în anul de școlarizare 2015-2016, a crescut cu 2.400 de locuri față de anul anterior, până la 38.158, potrivit datelor Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT).
În ultimii ani, învățământul profesional a cunoscut o dezvoltare continuă pe măsură ce cererea de meseriași pe piața muncii a urmat o pantă ascendentă.
„Școlile profesionale le oferă elevilor oportunități reale de inserare pe piața muncii. De aceea, ne bucurăm să constatăm un interes în creștere al elevilor pentru calificările profesionale, în concordanță cu cererea tot mai mare din partea companiilor pentru meseriași bine pregătiți. Elevii au posibilitatea să-și aleagă dintr-o paletă largă de meserii și, pe parcursul școlii, să se pregătească în domeniile cerute pe piața muncii. De asemenea, vedem că tot mai multe companii se implică să-și formeze specialiștii în timpul școlii astfel încât să pregătim personal calificat pentru toate meseriile de care avem nevoie în viaţa noastră de zi cu zi: mecanic auto, zugrav sau croitor”, a declarat Măriuca Talpeș, membru al Coaliției pentru Dezvoltarea României.
Cele mai multe clase: mecanică, turism și industria textilă
Dintr-un total de 1.376 de clase disponibile, cele mai multe locuri sunt în zona de Nord-Est a României, 325 de clase a 8.862 de locuri, și zona de Nord-Vest cu 219 clase și 6.082 de locuri.
Mecanica este domeniul de pregătire cu cele mai multe locuri alocate, respectiv 523 de clase și 14.617 de locuri, urmat de turism și alimentație 4.600 de locuri, industria textilă și pielărie cu 3.801 de locuri și construcții, instalații și lucrări publice cu 2.378 de locuri.
Ca și anul trecut, oferta cea mai mare este pentru calificări profesionale precum mecanică auto cu 6.435 de locuri, confecționer produse textile cu 3.411 de locuri, ospătar (chelner) cu 2.466 de locuri, mecanic agricol cu 1.400 de locuri, urmat de calificarea brutar - patiser - preparator produse făinoase și bucătar, fiecare cu câte 1.284, respectiv 1.298 de locuri.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.