Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Colegiu Naţional „Grigore Ghica”, Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 din Dorohoi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi, luni, 5 octombrie, au şters graniţele dintre generaţii şi au sărbătorit împreună Ziua Educaţiei, în cadrul unui proiect al cărui titlu spune tot: „Educaţia nu are vârstă”.
Activitatea comună, care a unit patru vârste, a constat într-un flashmob – trei lanţuri formate din elevi şi dascăli, pornite de la fiecare dintre cele trei unităţi de învăţământ şi unite în faţa sediului actual al Primăriei. Dorohoienii au avut frumoasa surpriză de a trece pe lângă zeci de copii mari şi mici, al căror scop a fost acela de a scoate şcoala din clădirea şcolii, pentru a o aduce în comunitate. S-a atras astfel, într-un mod foarte vizibil, atenţia asupra necesităţii de implicare în procesul educaţional a tuturor beneficiarilor, direcţi şi indirecţi, ai acestuia: şcoală, familie şi comunitate.
Această activitate, care a înviorat începutul de săptămână şi viaţa urbei, a fost doar o parte a proiectului derulat de elevii şi profesorii Colegiului „GrigoreGhica”. O altă manifestare prin care s-a celebrat educaţia a fost un atelier de creaţie, intitulat „Educaţia de la mic la mare” şi concretizat în realizarea de panouri, planşe şi puzzle-uri expuse în cele două localuri ale colegiului. Iar in tervalul dintre orele 10-12 i-a avut drept organizatori şi „actori” doar pe elevi, care au pus la cale farse direcţionate către profesori. Farse dintre cele mai plăcute, unele dulci, altele cu parfum de flori şi de mulţumiri. Copiii au dovedit, şi prin aceste întâmplări ingenioase şi frumoase, că merită din plin tot ceea ce adulţii (profesori, părinţi, societate) le pot oferi şi trebuie să le ofere.
Coordonatorii proiectului au fost: prof. Cucoreanu Gretti, director adjunct al colegiului, prof. Pavel Daniela, consilier educativ, Cristina Bucşă, consilier psihopedagogic.
Echipa de proiect a colegiului a fost formată din profesorii: Constantin Xenia, Nicorici Sonia, Baroi Lidia, Azoicăi Daniela, Hură Mihaela, Lipşa Crina, Gherasim Daniela, Blaga Dorinel, Alexandru Gabriel, Damaschin Bogdan.
Întregul spirit al acestei zile care a omagiat educaţia poate fi rezumat prin însuşi motto-ul proiectului, care nu mai are nevoie de altecuvinte: „Educaţia este însămânţată în copii, dar trebuie cultivată toatăviaţa” (Paul Carvel).
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.