Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
La Colegiul Naţional „Grigore Ghica”, Dorohoi, Ziua Educaţiei Nonformale (ZEN) a fost sărbătorită, de fapt, timp de 9 zile, în perioada 1-9 octombrie, printr-un amplu proiect educaţional, intitulat foarte sugestiv „Sunt Zen de ZEN”. Denumirea trimite, în mod metaforic, către ideea unui stil de viaţă creativ şi armonios, pe care îl dorim pentru tinerii noştri.
Acest proiect de educaţie nonformală le-a oferit elevilor posibilitatea experimentării unor altfel de metode de abordare a realităţii, metode interactive şi diversificate, care au presupus activităţi plăcute şi motivante. Cu ajutorul acestora, învăţarea a devenito ocupaţie mult mai atractivă atât prin caracterul ei voluntar, cât şi prin deplasarea accentului de la teorie către practică. Altfel spus, cunoştinţele teoretice au fost valorificate prin activităţi practice, care le fac întotdeauna mult mai uşor de asimilat.
Proiectul s-a concretizat în câteva astfel de activităţi:
1.Ateliere de tehnici creative – în cadrul cărora fiecare clasă a reprezentat grafic o temă trasă la sorţi (de exemplu: Conflictul dintre generaţii, Muzica în viaţa adolescenţilor, Adolescenţi vs. adolescenţi etc.)
2.Împreună suntem mai vizibili – realizarea unui catalog cu toate lucrările elevilor
3.Comunicăm prin imagini – prezentarea catalogului în toate clasele
4.Un gând pentru profesori – aceasta a fost surpriza foarte frumoasă pe care elevii, coordonaţi de Robert Stredie, le-au făcut-o profesorilor, prin redactarea unei scrisori de apreciere a efortului acestora.
Proiectul a vizat dezvoltarea aptitudinilor şi a abilităţilor sociale şi civice ale elevilor prin abordarea unor teme de interes pentru adolescenţi (muzica, relaţiile interumane, reţelele de socializare etc.) cu ajutorul artelor grafice. S-a urmărit, aşadar, mai ales încurajarea potenţialului creativ al tinerilor, abilitatea de abordare într-o manieră artistică a diferitelor aspecte ale vieţii.
Coordonatorii proiectului au fost: echipa managerială a colegiului (directorii), prof. Daniela Pavel – consilier educativ, prof. Cristina Bucşă – consilier psihopedagogic, Robert Stredie – preşedinte al CŞE.
Membrii echipei de proiect: diriginţii şi şefii claselor IX-XII.
Filmul de prezentare a realizărilor proiectului a fost realizat de Răzvan Vieriu, elev în clasa a XI-a B, directorul Departamentului de Promovare a imaginii şcolii.
Spiritul acestei plăcute manifestări de omagiere a educaţiei nonformale poate fi regăsit în totalitate în motto-ul proiectului – „Sufletul conţine toată ştiinţa umană. Noi putem doar să-l ajutăm să scoată această cunoaştere la lumină” (Maestrul Eckart).
12.10.2015 la 22:32
Sa isi faca profesorii treaba! Lasati activitatile. Ne luam copiii si plecam unde se invata si carte.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.