Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„Auraș de pe cărare,
Toamna-i ca o sărbătoare,
Adă-ți traista mai aproape,
Să o umplem cu de toate,
Mere, pere, prune, nuci,
Să ne mai aduci!”
Glasuri cristaline de copii au răsunat vineri, 30 octombrie 2015, în cadrul unei noi ediții a spectacolului „Armonii de toamnă” desfășurat la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Dumbrăvița.
Preșcolarii și școlarii claselor pregătitoare și I – IV și-au propus să prezinte împreună o serbare dedicată anotimpului toamna pentru a demonstra părinților și cadrelor didactice că știu să își arate admirația și prețuirea față de bogăția și frumusețea naturii recitând, cântând, dansând, costumându-se adecvat. Armonia spectacolului a fost datăde potrivirea desăvârșită a momentelor artistice care au creat un întreg, de colaborarea perfectă între formațiile artistice ale claselor implicate, dar și de îmbinare melodioasă a cântecelor și versurilor prezentate.
De la grădiniță a venit Grupa Albinuțelor cu fructe și legume de toamnă care vorbeau, cântau și dansau de parcă ar fi fost copii. Poate din acest motiv doamnei educatoare Alina Bolohan îi străluceau ochii de admirație și drag.
De sub covorul multicolor de frunze au apărut curajoși copiii din clasa pregătitoare și au dovedit că știu să se joace cu toamna și „de-a toamna” fără să le pese de schimbările aduse de natură sau de viața de școlar. Domnul învățător Corneliu Drescanu a știut cum să îi invite în joc. Elevii clasei I au stat de vorbă cu Toamna. Zâna îi întreba ce litere au învățat, iar copiii îi răspundeau în versuri și cântece dragi. Când i-a întrebat cine i-a învățat să recite, să cânte și să danseze așa frumos copiii „au dat vina” pe doamna învățătoare Angela Dodu.
Nu puteau lipsi greierele „negru, mic, muiat în tuș” și furnicuțele harnice. Personajele au fost aduse în scenă de elevii clasei a II a care au convins publicul, dacă mai era nevoie, că toamna este darnică numai cu cei harnici. Doamna învățătoare Fulga Luminița poatesă jure că a zărit câteva lacrimi de fericire în ochii mamei „greierașului” emoționată de interpretarea acestuia.
Domnul învățător Ionel Ciurciun a dăruit spectatorilor buchete mari de crizanteme colorate și înmiresmate prin colajul de cântece și poezii de toamnă prezentat de elevii clasei a III a. Publicul a simțit pe deplin frumusețea acestui anotimp admirând tabloul „pictat” cu talent de fetițele și băieții din clasa a III a.
Scena s-a umplut iar de coronițe înflorite, de coșulețe pline cu fructe și legume, de bostani decorați, de frunze aurii și gălbioare. Cine sunt acești frumoși copii? Ne lămurește doamna învățătoare Elena Rateș, mândră tare de elevii clasei a IV a, care aduc darul lor Zeiței Toamna.
Când sărbătoarea a umplut inimile tuturor, când roșul merelor s-a mutat emoționat pe obrajii mici și zâmbitori, când aplauzele au răsunat până departe, Toamna a răspuns:
Doamne, ce spectacol mare
Am primit astăzi în dar,
Armonie și culoare
Am adunat în hambar.
Mulțumesc, copii frumoși,
Să fiți mereu sănătoși
Roadele ce vi le coc
Să se vadă-n catalog!
Înv. Fulga Luminița
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.