Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pe 15 noiembrie, elevii și profesorii Colegiului Național „Grigore Ghica”, Dorohoi și-au luat rămas bun de la oaspeții germani, spanioli și polonezi, după o săptămână de activități comune. În perioada 8-15 noiembrie, colegiul a găzduit prima reuniune transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ „SOS – Sick or Sound”.
În prima zi a întâlnirii, s-a desfășurat un atelier de teambuilding, coordonat de elevele Elisabeta Ifrim (clasa a XII-a C) și Liliana Clim (clasa a XII-a D). Acesta a fost urmat de un alt atelier, de data aceasta de matematică – „EtML-Epidemic through Math Lens”, coordonat, evident, de un profesor de matematică – Bogdan Muraru, unul dintre coordonatorii întregului proiect.
Ziua a doua a fost una... gastronomică. Prin bunăvoința doamnei Lăcrămioara Beșleagă, la Asociația Sarepta s-a organizat o oarecare competiție culinară, fiecare țară gătind câte o rețetă tradițională și sănătoasă: supă de legume poloneză, salată nemțească de cartofi, Tortilla de Patatas spaniolă și, bineînțeles, plăcinte poale-n brâu moldovenești. Activitatea a fost coordonată de profesorii Iulia și Georgel Șlincu.
Miercuri, elevii clasei a XII-a D, coordonați de colega lor, Miriam Beșleagă, au realizat un atelier de lucru denumit „Emoții pozitive – cheia către o viață sănătoasă”. Au participat apoi la un City Game coordonat de prof. Daniela Adăscăliței, în timpul căruia oaspeții au descoperit monumentele reprezentative ale Dorohoiului. Spre seară, au fost invitați la o lecție de dans condusă de dl. coregraf Dicu, alături de echipa de Street dance, condusă de Cosmin Tătaru.
În ziua de joi s-au făcut vizite de documentare la Cetatea Sucevei și la mănăstirile din zonă.
Vineri, cu susținerea Detașamentului ISU, Dorohoi, s-au desfășurat câteva lecții practice despre procedurile în cazul unui accident rutier și despre regulile de prim ajutor.
În ultima seară, musafirii au cântat, alături de corul colegiului, condus de prof. Carmen Agrăpinei, Imnul Uniunii Europene, iar trupa de dansuri Cordăreanca i-a delectat prin prezentarea obiceiurilor locale.
Așadar, prima reuniune transnațională pe pământ românesc a fost o frumoasă deschidere a unui proiect menit a isca și a consolida prietenii care ar putea deveni durabile.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.