Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Și elevii claselor pregătitoare și I - IV de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Dumbrăvița așteaptă și sărbătoresc ziua de 15 ianuarie, de fiecare dată, cu foarte mare bucurie și dăruire. Dacă e ger, dacă viscolește sau dacă plouă nu are nicio importanță pentru că, oricum ar fi vremea, Mihai Eminescu răsare ca un soare blând în sufletele celor mici și ninge lin cu poezii încărcate de expresii frumoase.
Învățătorii lor, neobosiți în stăruință și la fel de emoționați în fiecare an, le stimulează interesul de a citi, de a studia, de a cunoaște opera marelui poet antrenându-i în activități artistice ample dedicate Luceafărului.
Și anul acesta, Ziua lui Eminescu a fost sărbătorită cu toată simțirea și gingășia școlarilor mici din Dumbrăvița.
D-nii învățători le-au povestit despre copilăria lui Mihai Eminescu ajutându-i pe elevi să înțeleagă faptul că marele poet a fost și el copil, a trecut prin întâmplări interesante, unele dintre ele asemănătoare cu cele prin care trec copiii în ziua de azi. Faptul că, în copilărie, natura a avut o mare influență asupra poetului a atras atenția școlarilor, care îl vedeau parcă pe copilul Eminescu scriind, cu tocul lui vrăjit, pe malul lacului. Acest microunivers a fost surprins de elevi într-o expoziție de lucrări plastice inspirate de mesajele poeziilor lui Eminescu.
Cei mai buni recitatori din clasele participante, îndrumați de înv. Rateș Elena, Dodu Angela, Ciurciun Ioan, Drescanu Corneliu și Fulga Luminița, au prezentat un medalion literar de excepție fiind aplaudați pentru sensibilitate artistică și intonație.
Surpriza frumoasă adusă de cei mai mici școlărei, din clasa pregătitoare, a făcut ca sala să răsune cristalin și melodios de interpretarea fragmentelor „Sara pe deal” sau „Somnoroase păsărele”, ici-colo întreruptă de tonul baritonal al d-nului învățător Drescanu Corneliu.
Elevii clasei a II a au organizat concursul „Cine titlul îl ghicește, / O carte în dar primește”. Au citit fragmente din poeziile cunoscute scrise de Mihai Eminescu, iar câștigătorii nu au întârziat să apară. Cu drag i-au premiat pe colegii lor, mai mari sau mai mici, cu cărți aduse din biblioteca personală. Dacă priveai pe geamurile aburite ale școlii, îți spuneai în gând: „Iarna-i ici, vara-i departe”, iar dacă priveai ochii senini din sală înțelegeai că „Totu-i vis şi armonie” .
„Multe trec pe dinainte,
În auz ne sună multe,
Cine ţine toate minte
Şi ar sta să le asculte?…
Tu aşează-te deoparte,
Regăsindu-te pe tine,
Când cu zgomote deşarte
Vreme trece, vreme vine.”
(Glossă de Mihai Eminescu)
(înv. Fulga Luminița)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.