Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
In vederea sustinerii examenului national de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2016) s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu, informeaza Ministerul Educatiei.
Dintre acestia, 114.993 de candidati (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28,77%) provin din seriile anterioare.
In functie de forma de invatamant absolvita, elevii inscrisi (toate promotiile) sunt distribuiti astfel: 133.410 - zi, 1.851 - seral si 2.083 - frecventa redusa.
Ministerul precizeaza ca, potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), in anul scolar 2015-2016 exista inregistrati 161.448 de elevi in anii terminali de liceu (clasele a XII-a/zi si a XIII-a).
Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2016 debuteaza luni, 13 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). Testarea se va desfasura pe durata a trei zile (13-15 iunie).
In intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B).
Saptamana viitoare, intre 21 si 24 iunie, se va desfasura evaluarea competentelor digitale (proba D).
Probele orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), programata intre 27 iunie si 1 iulie.
Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute.
Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu.
Candidatul care, la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba. Reamintim faptul ca pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: a) sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale b) sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; c) obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.