Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
ANAMARIA GÎBU face parte din categoria oamenilor în cazul cărora te întrebi când și cum reușesc să facă atâtea lucruri și din cea a elevilor care ar putea să scoată din anonimat și o școală dintr-un sat cu 300 de locuitori. Șederea ei, timp de patru ani, la Colegiul Național „Grigore Ghica” s-a concretizat într-o activitate școlară și extrașcolară absolut remarcabilă, care nu doar că merită, dar trebuie cunoscută, în primul rând de concitadinii ei.
A intrat în liceu ca autoare deja de cărți publicate și acum, când se află în plin bacalaureat, este scriitoare consacrată, cu 9 (nouă!) volume de autor (poezii, proză scurtă și un roman), prezentă în 20 de antologii, colaboratoare la 25 de reviste românești și străine, participantă la simpozioane și conferințe, majoritatea internaționale, membră a mai multor cenacluri literare (printre care și cenaclul literar „Editor” din Dorohoi). Între timp (care timp??), s-a implicat în mai multe activități de voluntariat și, să nu uităm, are o voce care i-ar putea asigura o foarte frumoasă intrare în lumea muzicală și cântă la chitară. Iar în august 2015 a participat la tabăra de scriere creativă „Alfa”, organizată la Ipotești, avându-l ca trainer pe valorosul și cunoscutul scriitor Dan Lungu.
Ca recunoaștere majoră a tuturor realizărilor sale literare, pe 3 iunie 2016 acest copil din Dorohoi a devenit membru al Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova.
CV-ul literar al Anei Gîbu este mult prea vast pentru a putea fi cuprins într-un articol. De aceea, enumerăm doar realizările din 2016, cu specificarea că anul este abia la jumătate, iar pentru Ana a fost ultima clasă de liceu, cu tot ceea ce implică aceasta.
Așadar:
- Trofeul Concursului internațional de creație literară și artă plastică „Nicoară”, Botoșani
- laureată a Concursului Național „Tinere condeie”, faza națională, secțiunea poezie, cu participare la tabăra națională de creație din august 2016
- Premiul și medalia „Teiul de Argint” pentru secțiunea literatură, Botoșani
- Premiul I la Concursul național „Echos Francophones”, Iași, poezie în limba franceză
- Mențiune specială la Concursul „Premio Letterario Internazionale Corona”, Italia
- Mențiune la Concursul național „Echos francophones”, Iași, proză
- Mențiune la Concursul Național „Cezar Petrescu”, Bușteni
- Mențiune la Concursul Național „Tinere condeie”, etapa județeană, secțiunea proză
- Premiul II la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață (OLAV), faza județeană
- Mențiune la Olimpiada de Limba și literatura română, etapa județeană
Unele dintre cele mai importante premii din ceilalți ani de liceu sunt:
- Trofeul Concursului Național de Creație Literară pentru Elevi și Studenți „Vasile Voiculescu – arc de suflet peste timp” și Premiul Fundației Academice „Vasile Voiculescu”, Buzău, 2012
- Premiul Presei la Concursul internațional de poezie „Starpress”, Montreal, 2012
- Premiul și Trofeul de excelență la Simpozionul Internațional „Universul Științelor”, povestire SF, Iași, 2013
- Premiul I la categoria adolescenți, la Concursul internațional de poezie „Limba noastră cea română”, București, Montreal, 2013
- Trofeul Festivalului Național de Poezie și Proză „Mihai Eminescu”, Ipotești, 2014
- Premiul I cu Trofeu, secțiunea traduceri, la Festivalul internațional de poezie „Renata Verejanu”, Chișinău, 2015
- Diplomă de excelență la Concursul internațional „Art/Life”, secțiunea poezie, Japonia, 2015
Quod erat demonstrandum!
Și aceasta este doar o selecție, premiile sunt mult mai multe.
Cât despre parcursul strict școlar al Anei, acesta a fost unul de premiantă, cu participări și rezultate permanente la etapele județene ale olimpiadele școlare și cu participare, în 2015, la etapa națională a Olimpiadei de Lectură ca Abilitate de Viață (OLAV).
Revenind la ideea de la care a pornit articolul, v-ați putut convinge de faptul că există, în orașul nostru, o tânără care, până la aproape 19 ani, a realizat cât cei mai mulți muritori nu reușesc să realizeze într-o viață. Și merită această tânără toată aprecierea și tot respectul nostru.
Felicitări, Ana, și zbor frumos și înalt! Succes mult la bacalaureat și la admitere!
03.07.2016 la 23:55
Alina, pentru mantuire se lucreaza o viata intreaga. CA si concept si proiect, cu siguranta o are. Citeste-i poeziile. Sac!
02.07.2016 la 12:06
Într-o lume a non valorilor, iată că din Dorohoi se ridică un geniul al literaturii românești și nu numai. Deși scriu și eu, consider că mă joc cu cuvintele, pe când acest geniul de copil face performanță. Nota 10 la Bacalaureat ce știu sigur că o va lua, va fi doar o confirmare a munci sale de 12 ani. Felicitări Ana și aștept să văd peste ani o licență luată cu nota 10! Doamne ajută!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.