Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
In mai putin de o luna incepe scoala. Cursuri, lectii, teste, teze si, mai ales, teme pentru acasa. Cat de bune sunt temele pentru acasa si cum influenteaza ele activitatea copiilor au facut obiectul studiului cercetatorului Harris Cooper.
In cei peste 25 de ani de activitate el a analizat date care sa ofere o imagine ampla asupra efectelor pe care le au temele pentru acasa. Acestea au fost prezentate in cartea „The Battle over Homework: Common Ground for Administrators, Teachers, and Parents" (Razboiul temelor pentru acasa: Baza pentru invatatori, profesori si parinti".
Temele pentru acasa la nivelul scolii elementare nu sunt indicate din diferite motive. Iata cateva dintre ele:
– temele pentru acasa genereaza un impact negativ asupra atitudinii copiilor fata de scoala. Inca de la primul clopotel copiii afla ca vor avea de facut teme pentru acasa. Ultimul lucru pe care ar trebui sa-l faci cu un copil este sa-l sperii stiind ca mai are multi ani inainte de studiu. In primii ani de scoala, copiii ar trebui sa invete jucandu-se.
– temele pentru acasa sunt menite sa implice parintii in relatia cu copiii, insa in cazul copiilor de scoala elementara, acest lucru duce la aparitia unui adevarat „razboi" intre ei. La aceasta varsta copiii nu au responsabilitatea temelor, iar parintii sunt cei care le reamintesc periodic sa si le faca, transformandu-se astfel intr-un fel de „bau-bau" care insista cu rezolvarea temelor pentru acasa.
– temele pentru acasa creeaza pentru adeptii lor falsa senzatie de responsabilizare. Desi, in parte, ele pot contribui la responsabilizarea copilului, acest lucru este valabil doar pentru copiii de varste mari, pentru cei mici nu sunt decat o corvoada.
– temele pentru acasa le lasa copiilor mai putin timp sa fie copii. Copiii de varste mici ar trebui sa-si petreaca timpul liber si vacantele jucandu-se, facand activitati sportive, nu sa stea la birou si sa scrie. Atat profesorii, cat si parintii ar trebui sa incurajeze copiii sa faca mai multa miscare in aer liber si sa stea mai putin in case. Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.