Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Limbile ca instrument de comunicare sunt un element esenţial al Uniunii Europene iar limbile pe care le vorbim ne definesc identitatea. Uniunea Europeană respectă diversitatea culturală şi lingvistică a cetăţenilor săi.
Data de 26 septembrie a fost declarată Ziua europeană a limbilor. În fiecare an, cu această ocazie, se sărbătoresc nu numai cele 23 de limbi oficiale ale UE, ci şi bogata moştenire de culturi şi tradiţii, care este o expresie vie a tuturor limbilor Europei.
Diversitatea lingvistică ne oferă tuturor posibilitatea de a ne pune în locul altora şi de a privi viaţa dintr-o altă perspectivă.
Este important ca toţi cetăţenii europeni să înţeleagă politicile şi legislaţia europeană şi să ia parte la elaborarea lor. În aceeaşi măsură, școala doreşte să-i încurajeze pe elevi să învețe noi limbi astfel încât să poată exploata mai bine perspectivele culturale, sociale şi profesionale oferite de integrarea europeană.
Din acest motiv, elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Murariu”, Cristinești, coordonați de dna prof. de Limba Franceză, Ionela Harapu – Sinculei, dna prof. de Limba Engleză, Anca – Monica Dănilă și dna prof. de Muzică, Paula Gavriluță au sărbătorit această zi prin proiectul educativ Limbile europene – punte spre prietenie și cunoaștere.
Scopul proiectului a fost acela ca elevii să cunoască anumite date istorice și geografice despre limbile europene și să-și pună în valoare cunoştinţele dobândite la orele de curs.
Activitatea s-a desfășurat prin recitarea unor poezii consacrate din literatura română și traduse, ulterior, în cele două limbi de studiu, franceză și engleză. Pe lângă acestea, elevii au împărțit diverse mesaje de egalitate și solidaritate între popoare. În completarea momentului, corul școlii a oferit un dar muzical alcătuit din mai multe melodii cântate în diferite limbi europene.
Cunoașterea limbilor străine facilitează o mai bună înțelegere interculturală, fundamentul patrimoniului cultural european. (a consemnat pentru DorohoiNews.ro prof. Ionela Harapu - Sinculei)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.