Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ziua de 5 octombrie este destinată serbării educației și, implicit, a educatorului. Este sărbătoarea vieții lăuntrice a celor din învățământ care fac eforturi îndrăznețe întru dobândirea fericirii prin cunoaștere.
A fi profesor înseamnă să ai puterea și cunoștințele necesare acestei profesii, să știi să creionezi destine, să inițiezi sau să definitivezi personalități. A fi profesor înseamnă să știi să porți cu stil, cu eleganță dar și cu sensibilitate această haină a educației, promovată de la an la an și de la generație la generație.
Din dorința de a transforma această zi dedicată pofesorilor și elevilor într-una festivă, Școala Gimnazială „Ioan Murariu”, Cristinești a reușit să aducă prin diverse activități, zâmbete, mulțumiri, admirație și recunoștință tuturor dascălilor.
Prima activitate a fost coordonată de către doamna profesor Enache Adriana și doamna profesor Filip Otilia, care împreună cu elevii clasei a VIII – a au pregătit cuvinte de mulțumire tuturor profesorilor de la clasă, înmânându-le diplome, flori și aplauze.
A doua activitate aflată sub denumirea „Educația – Aripi spre viitor” a fost coordonată de către grupul format din: doamna profesor Anca Dănilă, doamna profesor Paula Gavriluță, doamna profesor Ionela Harapu – Sinculei, doamna profesor Alina Mihai și, nu în ultimul rând, doamna consilier educativ, Ramona Căruntu. Proiectul a luat naștere din probabilitatea că îngerii sunt profesori, pentru că sunt acolo ori de câte ori elevul are nevoie, ori de câte ori eșecul apare ca un musafir nepoftit... Dascălii sunt îngerii care le așează cu încredere condeiul în mână, dându-le astfel șansa de a începe să-și scrie povestea propriei vieți. Această activitate a fost o surpriză organizată pentru întregul consiliu profesoral, oferindu-i-se un dar muzical din partea corului școlii, câteva rânduri alese, de admirație și recunoștință, diplome și flori, înmânate de către doamna director, profesor Oana Darie. Doamna profesor de chimie – fizică, Alina Mihai, în urma unor „studii” amănunțite a prezentat ,,Formula chimică a dascălului”, din ce este alcătuit și ce reacții suferă în decursul unui an școlar iar doamna înv. Ramona Căruntu a transmis gânduri frumoase acestor „actori” aflați pe scena educației. Evenimentul s-a încheiat cu primirea tortului și tradiționalul „La mulți ani”.
La Școala Dragalina, doamnele învățătoare Mihaela Alexoae și Angela Poraicu, împreună cu elevii ciclului primar au realizat diferite planșe și desene cu mesaje prin care arătau importanța educației și prezența la cursuri.
La Școala Baranca, doamnele învățătoare Otilia Crupenschi și Ramona Căruntu au vorbit despre Ziua Internațională a Educației printr-o prezentare PowerPoint. Elevii s-au străduit și au desenat chipul cald al învățătoarei, iar pentru acest lucru au fost recompensați cu diplome și fluturași.
A educa râmâne în aceeași balanță cu a dărui, a iubi și a munci, pentru ca elevul să urce mai mult decât a putut însuși dascălul său. (a consemnat pentru DorohoiNews.ro prof. Ionela Harapu - Sinculei)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.